Martin Lidberg efter vinsten: "Trodde det var kört"

Martin Lidberg efter vinsten: "Trodde det var kört"

Efter en oerhört dramatisk final i "Mästarnas Mästare" kunde brottaren Martin Lidberg lyfta segerpokalen. Nu berättar vinnaren om vad som hände under den spännande sluttävlingen.

I en nervpirrande final kunde slutligen brottaren Martin Lidberg, 44, ta hem segern i årets Mästarnas Mästare. Slutstriden blev tillslut mellan Martin Lidberg och snowboardstjärnan Richard Richardsson, 43. Fyra grenar stod emellan dem och vinsten.

Efter första delen av tävlingen ”Repet” drog Richard ifrån och låg snart långt före. När Martin fick strafftid i den andra delen, ett minnestest, drog Richard ifrån ännu mer. I hela 90 sekunder fick Martin sitta av sin strafftid och se Richard bli färdig med den tredje grenen, att skotta salt, och gå vidare till pilbågen.

I en intervju med Hänt berättar nu Martin Lidberg om hur tankarna gick under den dramatiska finalen.

– Det var långa 90 sekunder kan jag säga. Jag är en person som aldrig brukar ge upp, men jag kände mig faktiskt lite uppgiven. Jag tänkte att ’nu är det kört. Jag har en och en halv minut som jag ska sitta av och Richard är redan framme och ska skjuta med pilbågen’, säger Martin Lidberg till Hänt.

Det var en lycklig Martin Lidberg som tog hem förstapriset i årets "Mästarnas Mästare".

Det var en lycklig Martin Lidberg som tog hem förstapriset i årets “Mästarnas Mästare”.

Men Martin ger inte upp trots att han ligger långt efter. När Richard missar pil efter pil ser Martin Lidberg sin chans.

– Men sen när jag såg honom såg jag att han var trött och verkade nervös och missade pil efter pil. Sen när tiden rann ut fick jag hopp igen. Det finns faktiskt en chans. När jag kände det lilla hoppet och gnistan, då var det bara 110 procent. Jag tror aldrig nån har sprungit med en spade så snabbt som jag gjorde, säger Martin Lidberg och skrattar.

Efter att ha avslutat saltskottningen ger han sig på de brinnande pilarna.

– När jag kom fram till pilbågen, då visste jag att nu är vi på ruta ett, nu kan vem som helst vinna. Jag försökte hålla mig lugn och bibehålla fokus. Jag hade en inre känsla; ’jag kommer vinna det här’. Sen satte jag den efter några pilar. Det var en väldigt, väldigt härlig känsla. Inte minst eftersom det gått så bra överlag under hela Mästarnas Mästare.

Martin Lidberg har tidigare tävlat i både “Let’s Dance” och “Superstars”, men han menar att ingenting går upp emot att vinna “Mästarnas Mästare”.

– Efter sin idrottskarriär är det otroligt stort bara att få vara med och få den här hyllningen, för “Mästarnas Mästare” är ju faktiskt ett hyllningsprogram. Och att sen dessutom få vinna det – det tycker jag är det största man kan vinna efter sin idrottskarriär, avslutar Martin.

LÄS OCKSÅ: Tittarna rasar efter SVT:s tabbe i Mästarnas Mästare: ”Gud så dåligt!”

Foto: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN