RobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinson
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Martin avslöjar fusket i Robinson-tävlingen – dagar innan finalen

08 dec, 2022 
ROBINSON-MARTIN OM FUSKET I ROBINSONTÄVLINGEN
I kvällens Robinson blir det ett riktigt hektiskt öråd men innan det är det en sista immunitetstävling som går av stapeln. I den tävlingen görs ett fusk – nu berättar Robinson-Martin hur han ser på saken.
Annons
Därför röstade Julie Jonazon ut sig själv i Robinson – verkliga sanningenBrand logo
Därför röstade Julie Jonazon ut sig själv i Robinson – verkliga sanningen

Höstens säsong av Robinson har varit riktigt dramatisk till och från. Under säsongens gång har vi fått se allt ifrån sjukdomsfall till starka pakter. Bland annat har Helen Lindborg, 32, röstats ut två gånger och krigat sig tillbaka från Gränslandet två gånger. Inför kvällens öråd är planen återigen att rösta ut henne trots att hon sitter på två immuniteter.

Det blir med andra ord ett hektiskt öråd med en rejäl överraskning. Men om vi backar bandet till några timmar tidigare så hölls en sista immunitetstävling. Det var en Robinson-klassiker där man har fastbundna armar och ben och ska kräla sig fram i sanden och hämta ett rep.

Reglerna är enkla. Man ska kräla sig fram och bröstet ska alltid vara i marken. Detta var dock inget som följdes av alla.

Annons

Robinson-Martin om kritiserade tävlingen

När Hänt når Martin Larsson, 24, berättar han om tävlingen, som historiskt sett fått mycket kritik för att vara rena ramen ”tortyren”.

– En riktig skit-tävling alltså. Alltså jag fick cellskräck på riktigt av att vara fastbunden med både armar och ben. Jag sa i en synk efteråt, som inte kom med, men typ 3-4 månader innan jag åkte till Robinson så hade jag brutit nyckelbenet, säger Martin till Hänt och fortsätter:

– När Petra säger "kör" så ska vi ju liksom fasa oss ner och då slår min axel i direkt och jag känner att nyckelbenet gör ont här alltså, redan vid första start. Så jag kände där att det här kommer inte gå oavsett hur jag gör, jag fick pissont. Jag skyller inte på att det var det som sabbade för mig. Jag tänkte direkt att det här skiter vi i.

Martin om fusket i Robinson-tävlingen

Flera gånger under tävlingens gång behövde programledaren Petra Malm, 45, ingripa genom att uppmana deltagarna till att ha "bröstet i marken!". Trots detta så fortsatte vissa deltagare att inte ha bröstet i marken och bryter därmed mot reglerna.

Annons

Martin tror dock att fusket inte riktigt spelade någon roll för tävlingens resultat.

– Nej alltså, jag tror inte att det hade ändrat utgången för någon egentligen. För Andreas fick, så vitt jag vet, inte höra att han inte hade bröstet i marken och han vann ändå. Så det är skitsamma egentligen, säger Martin till Hänt.

Att tävlingen är lite obehaglig är inget att sticka under stol med.

– Ja men det var typ lite tortyr, det var fruktansvärt och sanden och värmen och allting, den var hemsk. Men det är ändå lite häftigt att ha fått göra den, konstaterar Martin.

Hänt har sökt Sandra Cucarano för en kommentar.

FOTO: TV4

Annons