TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Martin Järborg ersätter Jesper Börjesson i TV4 Nyhetsmorgon

29 jan, 2020 
Martin Järborg ersätter Jesper Börjesson i TV4 Nyhetsmorgon
Jesper Börjesson gjorde under dagen sin sista sändning av Nyhetsmorgon, efter 25 år på kanalen.
För Expressen berättar nu TV4 vem som kommer att ersätta Jesper i rutan.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

Idag gjorde Jesper Börjesson, 49, sin sista sändning för TV4 Nyhetsmorgons räkning. Efter 25 år på kanalen lämnar han nu för att ägna sig åt något helt annat. Vi kommer inte längre se honom underhålla svenska folket i tv-rutan. Han kommer nu istället att börja arbeta på teknikkonsultföretaget Rejlers.

Under hans sista sändning tackades han av av sina kollegor. Sändningen ledde han ihop med parhästen Soraya Lavasani, och på plats i studion för ett avsked fanns också, bland annat, Steffo Törnquist, Jenny Alversjö och Jenny Strömstedt. I studion såg vi både presenter, kramar, tårta och tårar.

Någon som tyckte att det var extra tufft var Soraya Lavasani.

– Man säger ju ibland att ‘all good things come to an end’ och i snart två år har vi suttit vid varandras sida här i Nyhetsmorgon. Och nu kan jag nästan inte ens påa det här, sa hon med gråten i halsen i onsdagens program.

Martin Järborg ersätter Jesper Börjesson

Soraya Lavasani som är gravid med sitt andra barn har en mammaledighet framför sig. Men inte riktigt än. Nu avslöjar TV4 vem Soraya kommer att leda Nyhetsmorgon ihop med fram tills dess. Personen är inte helt okänd för TV4-tittarna.

– Det stämmer att Martin Järborg sänder med Soraya Lavasani de närmaste veckorna, bekräftar Johanna Thulin Bratten, programchef Nyhetsmorgon, till Expressen. Hon beskriver beslutet som ”tryggt och bra”.

Martin Järborg i TV4.
Martin Järborg i TV4.

Martin Järborg har tidigare hoppat in i Nyhetsmorgon när andra kollegor saknats. Senast i somras såg vi honom leda programmet. Men mest känner vi igen honom som sportankare på kanalen.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons