LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Märtha Louises ord till dottern – efter Ari Behns död

10 apr, 2020 
Linnea Lundgren
Ari Behn
Ari Behn och prinsessan Märtha Louises dotter Leah har nyligen fyllt 15 år.
I ett öppet meddelande på Instagram skriver prinsessan om kärleken till sin dotter – och tuffa tiden efter hennes pappas död.
"Även om den här dagen är bitterljuv på mer än ett sätt gör du det bästa av den, och förblir sann gentemot dina känslor"
Annons
Vila i frid Ari BehnBrand logo
Vila i frid Ari Behn

Det var den 25 december förra året som Ari Behns pappa Olav hittade sin son avliden i sitt hem. Tanken var att Ari skulle firat jul tillsammans med sin ex-hustru, prinsessan Märtha Louise, och deras tre gemensamma döttrar Emma, 11, Leah, 15 och Maud 16, men han valde att stanna hemma på grund av depression. På juldagen kom beskedet att Ari Behn valt att avsluta sitt liv.

– Jag pratade med honom på julafton och var tydlig med att han skulle hålla ut, att allt skulle bli bättre. Man måste bara ta sig genom smärtan, man måste hålla ut. Man måste vända bort fokuset från sig själv och ut mot världen, men det var väldigt tungt och omöjligt för Ari att se någon annan utväg, har Aris nära vän Per Heimly sagt till NRK.

Hela Norge försattes i sorg och då Ari Behns begravning hölls vid Oslo domkyrka några veckor senare fanns representanter från hela världen på plats för att hylla och sörja den framlidne konstnären.

Annons

Hyllade talet

En av dem som höll tal var Aris och Märtha Louises äldsta dotter Maud. Med sig till kyrkan hade hon det porträtt av sin pappa som hon hade tänkt att ge honom i julklapp.

– Jag skulle ge den här tavlan till dig i julklapp. Jag var så spänd på att få se sin reaktion.  Vi skulle fira jul och jag gladde mig så att få se dig igen. Nu får jag aldrig se ditt leende igen och dina snälla ögon.  Det krossar mitt hjärta att jag aldrig fick ge dig tavlan. Du var mer begeistrad över min konst än någon annan, sa Maud under sitt tal vid hennes pappas begravning.

Märtha Louises fina ord till dottern

När Leah, Aris och Märtha Louises näst äldsta dotter, nu fyller 15 år gammal är det med både glädje och sorg i hjärtat som familjen firar den stora dagen. På Instagram väljer Märtha Louise att skriva ett öppet brev för att hylla dottern:

“Grattis på 15-årsdagen min underbara Leah. Du är en otrolig ung kvinna med så många talanger; du är rolig, snäll, vacker och elegant med ett smart huvud på dina axlar. Du är definitivt den mest organiserade i familjen, för vilket jag är evigt tacksam.” skriver Märtha Louise och fortsätter med att berätta att Ari lever kvar i sin dotter.

“Och du har fått konstens gåva från din pappa vilket ger sig uttryck i vackra Instagram-inlägg. Även om den här dagen är bitterljuv på mer än ett sätt gör du det bästa av den, och förblir sann gentemot dina känslor. Du fortsätter att inspirera mig varje dag älskling. Jag är så stolt över dig. Jag älskar dig med hela mitt hjärta”.

Annons