Mårten Andersson om bråket med Pernilla Wahlgren: ”Otrevliga”

Mårten Andersson om bråket med Pernilla Wahlgren.

I somras utbröt storbråk mellan komikern Mårten Andersson och artisten Pernilla Wahlgren. Det var efter att Pernilla döpt sin nya scenshow till Hybris – samma namn som en äldre show som Mårten gjort haft. Nu ger Mårten Andersson sin syn på saken i Rix Morronzoo.

Mårten Andersson, 45, och kärleken Stanislava Cvetkovic, 29, blev i höstas föräldrar till en liten pojke.

Idag, den 6 oktober kl 13:20, tio dagar efter planerat datum, och efter en väldigt tuff och utdragen förlossning för min tjej så kom han till sist”, skrev Mårten i ett inlägg på Instagram. Bland kommentarerna rasade det in gratulationer från vänner och fans.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

I somras hamnade komikern i rampljuset av en helt annan anledning. Han anklagade nämligen artisten Pernilla Wahlgren, 51, för plagiat.

Det var efter att Pernilla berättat att hon ska sätta upp en scenshow med namnet Hybris som Mårten reagerade. För tre år sedan gjorde nämligen han en show med samma namn.

”Ja det är uppenbart att du har hybris Pernilla Wahlgren, som alltså både har snott mitt shownamn och även upplägget på ditt artwork. Säg till om du vill ha mitt manus också när du ändå är i farten”, skrev Mårten Andersson då på Instagram.

Mårten Anderssons ord efter Pernilla Wahlgrens drag

Till Aftonbladet sa Mårten att det handlade om ”rena stölder”.

– Det är anmärkningsvärt av både Pernilla och produktionsbolaget. Jag tycker det är dålig stil. Det är lite för mycket som är likt och solklara grejer som är rena stölder. Nästa gång jag träffar Pernilla ska jag ta henne i örat och säga att ”så här gör man inte”, sa Mårten Andersson då.

Dagen efter gick Pernilla Wahlgren till svars i tidningen.

– Helt ärligt så är det ju hybris att tro att man äger ett uttryck. Mårten har ju haft en show som heter Under ytan. Jag tror inte att han blev nerringd av Uno Svenningsson då, bara för att han snodde hans låttitel. Det är så här det funkar. Det vet Mårten mycket väl, så det här är löjligt, sa Pernilla Wahlgren vid tillfället.

Hatstormen från Pernilla Wahlgrens fans efter bråket

Under måndagen var Mårten Andersson gäst hos Laila Bagge och Roger Nordin i radioprogrammet Rix Morronzoo. Där pratade komikern mer om händelsen.

– Jag tänkte att hon hade kanske lånat lite väl mycket av en show som jag hade som hette Hybris och att hon stod och tog selfies, vilket var temat på min affisch också. Plus att hon hade en tiara och jag hade en kungakrona på scen. Så det var det tycker jag var lite väl mycket likheter, säger Mårten Andersson i Rix Morronzoo.

Han säger också att kommentaren ”Säg till om du vill ha mitt manus också”, som han skrivit på Instagram, var menat som ett skämt.

– Men det tog hus i helvete. Hela Ullared stannade och alla hennes fans hörde av sig. De var sjukt otrevliga fans, måste jag säga. Vuxna människor som skriver att man är vidrig och dum i huvudet och äcklig, säger Mårten Andersson.

Komikern berättar att han snart fick erfara att Pernilla Wahlgren är långt mer folkkär än vad han själv är.

– Det är jag och Örjan Ramberg. Det var ganska tydligt vem som skulle vinna den fajten, skojar han i programmet.

För egen del var det ingen stor grej, menar han.

– Jag tror jag släppte det här rätt fort, men jag vet inte hur det är med henne och hennes familj, säger Mårten Andersson.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

Senaste nytt