TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mårten Andersson erkänner: "Jag hade sex för att bli sedd"

21 mar, 2015 
Lotta Hofström
Med tuffa år av ångest, missbruk och rädsla för att vara ensam har Mårten Andersson en tung ryggsäck att bära. Steg för steg lyfter han ur tunga händelser ur sitt liv för att bearbeta dem. "Jag var ute nästan varje helg och festade, omedvetet för att fly ensamhetskänslorna. "
Annons

Komikern Mårten Anderssons har fått åtskilliga publiker att tappa andan av skratt – hans eget liv däremot har inte alltid varit roligt.

– Jag hade kompisar men aldrig någon bästa vän, berättar han i Amelia.

Med tuffa år av ångest, missbruk och rädsla för att vara ensam har Mårten en tung ryggsäck att bära. Steg för steg lyfter han ur tunga händelser ur sitt liv för att bearbeta dem.

– Jag var ute nästan varje helg och festade, omedvetet för att fly ensamhetskänslorna. Jag hade korta romanser och blev sedd för stunden, avslöjar han.

Mårten Andersson är idag nykter. Foto: IBL
Mårten Andersson är idag nykter. Foto: IBL

Tillslut fick han nog av att vara olycklig och törsta efter spänning och bekräftelse.

– Jag hade varit ute en vanlig festkväll och tänkt ta det lugnt, men sedan satt jag ändå där dagen efter och mindes inte riktigt vad som hänt. Det blev den utlösande faktorn, jag hade fått nog av mig själv och hur jag levde mitt liv. Tomheten och ensamheten inom mig blev bara större och större.

Annons

För att få lugn i själen åker han då och då till ett hus på Bildö i Roslagen.

– Jag ville ha ett annat liv och då dök det här huset upp. Det har blivit både en andningsplats och en plats för eftertanke.

Mårten driver idag produktionsbolaget Knakelibrak och den nyktra klubben Sober – där gästerna får blåsa innan de är välkomna in.

För han är nykter nu. Och kvinnorna som vill erövra en plats i underhållarens hjärta måste också avstå spriten – och vara tillfreds med sig själva.

– Andra människor kan bli som fina bonusar, men man står inte och faller med dem. Nu trivs jag i mitt eget sällskap. Det händer när det händer… Därmed inte sagt att jag är nöjd med att vara singel.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons