Markus och Martinus försvann efter succén – så lever tvillingarna idag

Marcus och Martinus.

Tvillingarna Marcus och Martinus slog igenom med dunder och brak i Sverige med låtar som Elektrisk och Girls.
Men efter succélåtarna har det varit tyst om de norska tvillingarna.
Hur lever egentligen barnstjärnorna idag?
Yohio försvann från rampljuset efter succén – så lever han idag
Slå på ljud

De norska tvillingarna Marcus och Martinus Gunnarsen, 18, blev en populär duo i Sverige när de slog igenom med låten Elektrisk som kom 2015 och och låten Girls som de släppte året efter. Efter det var succén ett faktum och de turnerade runt i landet och uppträdde på bland annat Lotta på Liseberg och Allsång på Skansen.

Men de norska tvillingarnas musikaliska resa började tidigare än så. Redan 2012 vann de Melodi Grand Prix Junior, som är motsvarigheten till Eurovision song contest för barn, med låten To dråper vann.

2015 släppte Marcus och Martinus sitt debutalbum Hei som toppade VG-lista och där låg den kvar i hela 126 veckor. Under samma år blev de också nominerade till de tre priserna Årets Popgrupp för debutalbumet, Årets Låt för Elektrisk och Årets Nykomling på Spellemannprinsen. Året efter släppte tvillingarna deras först singel på engelska, nämligen Girls där de samarbetade med Madcon. Efter singeln kom också Marcus och Martinus andra album Together: Albumet hamnade på topplistorna i både Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Marcus och Martinus överraskade Estelle

Den norska tvillingduon har spelat mycket i Sverige och när de 2016 skulle gästa Liseberg så var nöjesparken tvungna att stänga sin entré. Trycket var nämligen så högt att många besökare som åkt flera mil till slut inte fick komma in. Marcus och Martinus uppträdde även på kronprinsessan Victorias 40-årsfirande i Borgholm på Öland då det var Estelles idoler.

Men efter tvillingars stora succé i Sverige så har de varit tyst om popduon och de har försvunnit allt mer från rampljuset. Så vad gör de idag egentligen?

Jo, om man ska tro deras Instagram så är de mycket aktiva och man kan se bilder på när de till exempel vandrar i berg, är och fiskar och badar i sjöar. De båda tycker också om att spela fotboll och spelar i laget Mosjøen IL Fotball. De visar upp på Instagram när de bland annat spelar matcher.

Marcus och Martinus nya satsning

Men musiken då? Jo den har de fortsatt med. Även om de norska tvillingarna har berättat att coronakrisen har försvårat saker och ting för dem så är de just nu aktuella med ett helt nytt album, Love you less.

– Det är helt fantastiskt att vara tillbaka med ny musik, säger Martinus till norska NRK

Enligt Marcus och Martinus handlar själva låten Love you less om ”en tjej som inte kan bestämma hur hon mår och tycker att gräset är grönare på andra sidan”.

De norska tvillingarna har nu fyllt arton år och i och med det vill de ta steget över och gör musik för vuxna.

– Det är ett steg mot vuxenvärlden, men vi har fortfarande samma positiva energi. Vi försöker vara oss själva, även om vi tar det ett steg längre, säger de till tidningen.

FOTO: Tommy Holl/TT/Jessica Gow/TT

LÄS ÄVEN: Marcus och Martinus kollektion för H&M – se alla plagg här

LÄS ÄVEN: Marcus och Martinus oväntade gest – till prinsessan Estelle

FRÅN FÖRSTASIDAN