Markus "Notch" Persson sålde Minecraft: "Jag dejtar på Tinder och bränner pengar"

Minecraft blev en bra affär. Markus "Notch" Larsson sålde alltsammans och lever nu jordens lyxliv. "Jag bränner pengar och dejtar på Tinder."

Dataspelsgeniet Markus “Notch” Persson, 35, lever lyxliv efter succéförsäljningen av spelbolaget Mojang. I december köpte Persson sin nuvarande bostad, den 2000 kvadratmeter stora lyxvillan i Los Angeles, för svindlande 540 miljoner kronor! Han snuvade därmed superstjärnorna Beyoncé och Jay-Z på deras drömvilla.

Men supermiljardärens lyxiga livsstil sticker i ögonen på både fans, kompisar och anställda. När det stod klart att Microsoft hade gett hela 18 miljarder kronor för bolaget lyste den vanliga kamratandan spelare emellan med sin frånvaro. Marcus är extra ledsen över hans anställdas missunnsamhet.

Att dataspelsgeniet numera är miljardär sticker i ögonen på de anställda. Foto: TT

Att dataspelsgeniet numera är miljardär sticker i ögonen på de anställda. Foto: TT

– Vi skämde bort dem, och deras reaktioner sårar mig, berättar Marcus för den amerikanska tidskriften Forbes.

– Jag vill inte uttala mig, säger Jens Bergensten som är speldesigner på Mojang till Hänt Extra.

Alla timmar framför dataskärmen lönade sig tillslut för “datanörden” som redan i sjuårsåldern programmerade i pojkrummet i Farsta i Stockholm. Men att skapa världens mest sålda PC-spel Minecraft, känt för sin fyrkantiga grafikstil, snodde tid från annat som hör ungdomen och livet till.

Så nu är det dejting och fest som gäller för miljardären. Efter skilsmässan 2012 började han dejta på nätet, ibland med hjälp av den populära appen Tinder.

– Men det fungerar dåligt. I Sverige är Tinder hemskt, det finns typ fyra personer där, beklagar han sig och säger vidare:

– Och fest är inte ett vettigt sätt att bränna pengar, men det är kul!

Andra gillar:

Laila Bagges tuffa bakslag: “Det är en stor sorg”

Chockbilden på Kim Kardashian – vad tror du det är?

13 kändisar som har en dubbelgångare av annan etnicitet

SENASTE NYTT!