LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Markoolio om sin psykiska ohälsa – döljer känslorna för barnen

30 nov, 2023 
Markoolio
Marko Lehtosalo kämpar då och då med ångest.
Nu berättar han om de mörka tankarna och hur han jobbar för att dölja de för barnen.
– Jag kanske inte är världens bästa pappa på alla håll och kanter, säger han på Youtube-kanalen Mona möter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här fångas Karl Fredrik och Petters magiska kyss på filmBrand logo
Här fångas Karl Fredrik och Petters magiska kyss på film

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 48, syns alltid som en glad och charmig prick men även han har mörkare dagar.

I sitt sommarprat från 2018 öppnade han upp om en allt mörkare sida från hans liv och nu berättar artisten om den ångest han lever med idag.

Markoolio om sin ångest – så döljer han känslorna för barnen

Det är på Youtube-kanalen Mona möter som Marko pratar att hans liv består av många toppar och dalar. Därefter får han frågan om hur han hanterar dalarna var på han svarar:

– Jag vet inte riktigt, jag försöker omge mig kring människor som har god energi och så. Jag försöker nog stänga av, jag spelar ganska mycket tv-spel, jag får inte sitta och grubbla för mycket tror jag, fastna i tankar utan försöker göra saker. Kanske bara ta en promenad, bara göra något, inte sitta och grubbla ner mig för det blir inte bra.

Annons

Markoolio berättar vidare att hans ångest kan komma lite när som, även när han är med barnen Moa, Melker och Majken. Det finns en viss känsla som lätt kan dyka upp i huvudet på honom under de mörkare stunderna.

– Jag tror att jag ofta hamnar i situationer där jag tycker att jag har gjort bort mig eller sagt fel saker. Jag brukar få det i bilen också så barnen frågar "vad är det pappa?". Jag bara "nej men det var något i halsen". Jag får så här ångestharklingar, för att slå bort tankarna då, så då sitter jag och gör ljud för att tänka på något annat. Jag får sådan fruktansvärd ångest så jag måste göra ljud.

Markoolio om livet med barnen: ”Jag kanske inte är världens bästa pappa på alla håll och kanter”

Markoolios tuffa uppväxt har fått honom att reflektera över hur han vill vara som pappa och en punkt är den han värderar starkast.

– Att vara närvarande, det är nog det första. Jag kanske inte är världens bästa pappa på alla håll och kanter men att vara närvarande.

Idag lever Markoolio med sina barn varannan vecka, då ser han gärna till att skjutsa alla på aktiviteter och till kompisar.

– Då känner jag mig som en bra pappa, när jag ställer upp.

När han däremot lägger för mycket tid på mobilen känner han sig allt sämre men det är något som han jobbar aktivt på att minimera.

FOTO: TT

Annons