LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Då dök Marko Lethosalos pappa plötsligt upp: ”Försökte stöta på morsan”

29 nov, 2023 
Linn Seipel
marko och irma lethosalo
Marko ”Markoolio” Lethosalo har ett starkt band till mamma Irma Lethosalo – men ingen kontakt med pappa.
Nu talar Marko ut om hur pappan behandlat mamma Irma över åren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Irma Lehtosalos stora chock – därför missar de firandetBrand logo
Irma Lehtosalos stora chock – därför missar de firandet

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 48, och hans mamma Irma Lehtosalo, 68, kom att älskas av hela svenska folket efter realityserien Marko & Irma. I programmet rev och byggde de upp ett hus Marko köpt till Irma på Ingarö. Den stora succén fick TV4 att ganska snabbt besluta sig för att det ska bli en säsong två.

Utöver serien med mamma Irma både hör och ser man Marko lite här och var, men framförallt arbetar han som radiopratare i RixMorronZoo. När det kommer till medverkan i podcasts eller intervjuer är Marko mer sparsmakad. Nyligen gjorde han dock ett undantag, i livscoachen Mona Mansours YouTube-kanal Mona Möter.

Irma Lethosalo blev lämnad av Markos pappa – för en ny grannkvinna

I den talar Marko ut om flera känsliga ämnen, bland annat om hur det gick till då hans pappa lämnade mamma Irma och honom, nio månader gammal, för en ny kvinna – i deras närområde.

Annons

– Det är också en sådan där grej som kommit upp på senare dagar. Mamma berättade att ”när jag gick omkring med dig i barnvagnen så gick din pappa förbi oss med sin nya kvinna och hälsade inte ens på oss”, berättar Marko i intervjun,

Marko Lethosalo om pappan: ”En främmande människa”

Marko berättar vidare att han hann bli 15 år innan pappan för första gången tog kontakt.

– Jag tror att jag är ganska duktig på att stänga av, vilket jag tror att jag gjorde då. Det enda jag kände när jag träffade honom då för första gången när jag var 15 hemma där i Orminge i lägenheten var att jag liknande honom utseendemässigt. Men ingenting annat, säger Marko och fortsätter:

– För mig var det som en främmande människa. Jag kände så här att jag skulle ha behövt dig tidigare men jag behöver inte dig nu. Jag har min familj. Det är min bror Mikko, det är min syster Mirka och mamma.

Pappan dök upp på Markos bröllop med exfrun Jessica Westergård Lethosalo – raggade på Irma

De har ingen relation idag, berättar Marko. Detta då han inte känner att han har något behov av det. Men far och son har setts även i vuxen ålder. Lite oväntat dök han nämligen upp på Markos bröllop 2014.

– Det var konstigt. Han kom med en husbil som han ställde på min parkering. Men jag kände att jag orkar inte göra någon scen. Han fick vara där och sådär. Det vart helt ok. Men han försökte stöta på morsan sen, så hon flydde hem, berättar Marko och skrattar.

FOTO: TT/Karin Törnblom, YouTube

Annons