ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marko ”Markoolio” Lehtosalo om bråken med Irma – avslöjandet innan premiären

24 aug, 2023 
Marko och Irma
Markoolio och mamma Irma Lehtosalo arbetar numera ihop under flertal produktioner.
Men nu kommer det fram att stämningen inte alltid är så god.
– Vi ryker ihop, säger Markoolio i Nyhetsmorgon.
Annons
Marko Lehtosalos återförening med okända bror: ”Det är som att tiden har stått still”Brand logo
Marko Lehtosalos återförening med okända bror: ”Det är som att tiden har stått still”

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 48, och hans mamma Irma Lehtosalo, 67, gjorde succé tillsammans i tv-serien Marko & Irma. Programmet där vi fick följa hur Marko byggde ett hus till sin mamma kom snabbt att bli en hit och i våras blev det känt att det kommer en säsong två.

Under hösten är radarparet även aktuella i ett helt nytt program, nämligen Smartare än en femteklassare. Med bara några veckor kvar till premiären gästade Markoolio nyligen Nyhetsmorgon där han berättade mer om relationen till sin mamma.

– Jag sa till morsan att det känns som att vi mer är som syskon nu. Vi har väldigt hård jargong och så där. Vi har ganska jobbig tid från när jag växte upp och sådär gemensamt så det är väldigt skönt att det ser ut så här idag, säger Markoolio i programmet.

Annons

Markoolio om bråken med mamma Irma: ”Ryker ihop”

Programledare Soraya Lavasani, 41, frågar sedan Markoolio om hans arbete med Irma idag läker mycket från barndomen, varpå han berättar att duon bråkar en hel del.

– Det tror jag absolut och jag får umgås mycket med morsan, det är roligt. Hon är rolig. Men sen ryker vi ihop mycket också, det är ganska hård kärlek. Vi ryker ihop och folk tänker oh herregud nu kommer de inte prata med varandra på ett år men så blåser det över efter fem minuter.

Byggledaren Håkan om Marko och Irmas bråk under inspelningarna: ”Väldigt irriterade”

Hänt har även varit i kontakt med Håkan Svanström som var byggledare i den första säsongen av Marko & Irma. I en intervju berättar han hur det varit för honom när Marko och Irma rykt ihop, med honom mitt emellan.

Annons

– Programmet är tårtbitar från verkligheten. Det finns ingenting som är påhittat eller tillgjort eller konstlat. Det är på riktigt så som ni ser i programmet. Så är det stundom hela tiden, jag kan nästan tycka att de har blivit mer sams när Irma bott hos Marko under inspelningen. Marko hade lite ångest inför att mamma skulle bo hemma hos honom men jag tror att de tar det väldigt bra, säger Håkan och fortsätter:

– Jag tycker det verkar som de kom ännu närmare varandra då, blev lite mer sams. För annars kunde de bli väldigt irriterade på varandra. När Marko och jag kom hem till Irma för att hjälpa henne med grejer så tog det bara några minuter innan de började gaffla på sitt ändå kärvänliga finska sätt. Men jag tycker att de har varit bra.

Hur är det som utomstående när mamma och son börjar bråka framför en?

– Jag har lärt mig att höra deras tonfall så jag vet vad som händer när de sätter igång. Det är alltid något hela tiden. I början när jag lärde känna de så blev man lite "oj shit va arga de är på varandra" men nu har jag lärt mig att "aja det är som vanligt". Det är lite tjatter.

FOTO: TT/TV4

Annons