LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marko Lehtosalo om svåra ekonomiska läget med barnen – måste lösa det

19 jun, 2024 
Linn Seipel
markoolio barn
Marko ”Markoolio” Lethosalo ska för ovanlighetens skull vara helt ledig med barnen i sommar – något som inte är helt gratis.
Nu berättar han om sina knep för att hålla nere kostnaderna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Irma Lehtosalos stora chock – därför missar de firandetBrand logo
Irma Lehtosalos stora chock – därför missar de firandet

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 49, har underhållit oss på olika sätt i decennier. Karriären har verkligen gått som på räls och genom åren har det blivit mycket jobb. När Hänt pratade med honom i slutet på maj förklarade han att detta blir den första lediga sommaren på 26 år.

– Nu tar vi det lite lugnt! Det känns som att jag i 26 års tid har kört julgalor, vårturné, sommarturné och sedan höstturné. Men jag sa att den här sommaren vill jag umgås med barnen. Kanske åka iväg och resa lite inom Sverige, sade Marko till Hänt då och förtydligade vad han tycker är viktigast:

– Kunna umgås med sina kids. Dra och fiska och sådant. Istället för att jag är borta hela sommaren.

Marko Lethosalo om svåra ekonomiska läget mitt i barnens sommarlov

I ett företagssamarbete har Marko berättat ytterligare om planerna med barnen. I år blir det ett begränsat spenderande av pengar vad det gäller semesteraktiviteter.

Annons

– Det behövs inte massa dyra resor, prylar eller aktiviteter för att skapa en härlig sommar. För mig är det de enkla stunderna med familjen som verkligen fastnar – som att cykla ner till sjön med varsitt metspö, bygga en koja i skogen eller spela fotboll på gården. En kortlek, ett fiskespö eller en boll räcker ofta långt för att skapa sommarminnen för livet, säger han i Amazons pressmeddelande.

Företaget har tillsammans med opinons- och marknadsundersökningsföretaget YouGov tittat på hur den pågående lågkonjukturen läget påverkar svenska barnfamiljer. Enligt undersökningen upplever nästan hälften (49 procent) av svenska föräldrar en oro över att de inte kommer kunna ge sina barnen en minnesvärd sommar.

Marko Lethosalos pengaknep för att få slantarna att räcka till

I samma pressmeddelande ger därför Marko sina tips för att få till en plånboksvänligare semster.

– Gör egna metspön. Beställ hem flöte, krok, lina, håv och flytväst. Sen är det bara ut och hitta en schysst pinne och några daggmaskar. Därefter cyklar ni till en trevlig plats vid vattnet och tävlar om vem som får den finaste abborren, inleder han tipslistan med.

Vidare tipsar han om att spela kubb eller kort hemma eller i sommarstugan.

– Klassiskt sommarspel som ger mycket kul för liten peng.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons