Marko Lehtosalos lyxlön avslöjad – så mycket tjänar artisten

Marko Lehtosalos lyxlön avslöjad – så mycket tjänar artisten

Det går bra för Marko ”Markoolio” Lehtosalo.
Nyligen avslutade han första säsongen av serien Marko och Irma och är högaktuell i Bäst i test på SVT.
Nu kan artistens miljonregn avslöjas.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Theoz om att kombinera skola och Mello – så reagerar klassen och lärarna
0:40

Efter reklamen: Theoz om att kombinera skola och Mello – så reagerar klassen och lärarna

(0:40)

Slå på ljud

Marko ”Markoolio" Lehtosalo, 48, fick sitt stora genomslag redan på slutet av 90-talet med hits som Sommar och sol, Millenum 2 och Vi drar till fjällen. Nu är han aktuell med både sin egna serie Marko och Irma och i humorprogrammet Bäst i test på SVT.

Serien Marko och Irma har gjort succé och tittarna har älskat att följa deras resa där de har totalrenoverat mamma Irmas hus. Marko är även aktuell i radio där han pratar i RIX FM och med två nya låtar – varav en ihop med Irma.

Beskedet om säsong 2 av Marko och Irma

Marko och Irma har sannerligen blivit två riktigt omtyckta personer att följa i tv-rutan – och det pratas om att det ska bli en andra säsong av programmet. Det har däremot inte kunnat bekräftas av TV4.

”Vi återkommer när vi har något att kommunicera kring detta”, skrev pressansvarig Sofia Fritze i ett mejl till Hänt.

Även Marko har uttalat sig i frågan och i en intervju med Wellness berättar Marko att serien tagit på krafterna för Irma. Hon är fortfarande trött efter inspelningarna.

– Jag har inte vågat säga något till henne om det. När frågan om första säsongen ställdes sa jag att vi skulle filma 1-2 dagar i veckan, cirka 30 minuter per gång. Det blev fem dagar i veckan, heldagar. Hon är fortfarande ganska trött.

Markoolios miljonföretag – så mycket tjänar han

Att karriären går som tåget råder det ingen tvekan om och Nyheter24 har nyligen tagit del av uppgifter som avslöjar medieprofilens ekonomiska tillgångar.

Marko sitter som styrelseledamot i Färjholmen Holding AB som, förutom att förvalta aktier, bedriver artistverksamhet, musikproduktion och konsultation inom underhållningsbranschen.

Under fjolåret omsatte detta bolag 4 193 000 kronor och hade en vinst på 1 838 000 kronor. Tillgångarna beräknades uppgå till 8 737 000 kronor.

Webbtidningen har också tagit fram uppgifter från 2021, där enligt handlingar från Skatteverket, visar på en fastställd förvärvsinkomst på 1 418 100 kronor.

För att sätta ett extra plus på kanten så hade Marko ett överskott av kapital som landade på 357 924 kronor.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN