Marko Lehtosalo om romansen – nu berättar han efter ryktet

Marko Lehtosalo

Under 2020 cirkulerade det rykten om att energi- och näringsministern Ebba Busch och artisten Marko Lehtosalo hade en romans.
Något som sedan har dementerats av båda två.
I podcasten Ursäkta ger Marko Lehtosalo nu svar på tal.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Markoolio bryter tystnaden – berättar om relationen till mamma
0:40

Efter reklamen: Markoolio bryter tystnaden – berättar om relationen till mamma

(0:40)

Slå på ljud


Det var 2020 när ryktena började spridas om en eventuell romans mellan Ebba Busch och Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Det efter att podduon Edvin Törnblom och Johanna Nordström berättade att spekulationerna stämde i sin podcast Ursäkta.

– Det är ett rykte, men det stämmer, sa Johanna Nordström i poddavsnittet och Edvin Törnblom höll med.

– De är så kära. Fyra månader har de varit tillsammans. De är så lyckliga. Och det här är spridit sig över Stockholm, alla vet det, sa Edvin Törnblom med ett skratt.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Ebba Busch om romansryktena – sätter ned foten

Efter det blev den påstådda romansen en stor snackis i hela nöjes-Sverige och inte långt efter det uttalade sig Ebba och Marko om ryktena. Båda parterna dementerade romansryktena till Hänt.

”Nej. Folk verkar ha tappat det”, skrev Marko Lehtosalo i ett meddelande till Hänt och Ebba Busch tillbakavisade också det via sin pressekreterare.

”Nej det är inget mellan dem”, skrev Andia Gemsjö.

När Ebba Busch sedan gästade Kristoffer Triumf och Värvet togs romansryktena upp på nytt.

– Det har också förekommit ett romansrykte kring dig under hösten. Har det varit bra eller dåligt för ditt varumärke, tror du?, frågade Kristoffer Triumf.

Ebba Busch skrattade då till lite och sa att det beror på vad man tycker om vederbörande, men förtydligade sedan att det gjorde henne förbannad.


– Jag har inte varit glad över det. Jag har varit rå-pissed. För det första vill jag berätta att under det här året så har vår pressavdelning fått en massa frågor om olika män och kvinnor, som jag påstås ha haft samröre med på ett eller annat sätt, sa hon då.

Marko Lehtosalo om romansryktena med Ebba Busch

Nyligen gästade Marko Lehtosalo podden Ursäkta där det hela började. Via telefon är artisten med i podden och Johanna Nordström drar då upp romansryktena på nytt.

– Får vi då fråga en fråga, har du och Ebba haft ihop det?

– Nej, svarar Marko.

– Mm, okej på fullaste allvar?, säger Johanna.

– Ja!, svarar han.

– Okej då kommer vi att släppa det här. Vi kommer släppa romansen mellan dig och Ebba Busch, säger Johanna då.

FOTO: KARIN TÖRNBLOM/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN