Mariettes kärleksbesked inför Melodifestivalen 2020

Mariette Hansson

Melodifestivalen-aktuella Mariette Hansson hittade kärleken igen efter en tid som singel förra sommaren.
Men sedan dess har det varit tyst och när Hänt frågar hur kärlekslivet ser ut svarar hon kryptiskt.
– Jag älskar bara livet just nu!
Allt om Idol
Slå på ljud

Mariette Hansson, 36, gör comeback i Melodifestivalen nästa år. Den 15 februari ställer hon sig på Melodifestivalens scen för fjärde gången med bidraget Shout it out – en lite tuffare låt än hennes tidigare Mello-låtar.

Artisten har tidigare varit med i Melodifestivalen tre gånger tidigare och då var det åren 2015, 2017 och 2018. Som bäst gick det första gången hon medverkade – då slutade hon upp på en tredje plats under finalen. Och nästa år är det alltså dags igen.

– Jag älskar Melodifestivalen! Jag älskar sammanhanget, och älskar att ingå i det här sammanhanget. Jag saknade det så mycket förra året. Men jag var tvungen att hitta rätt låt innan jag ställde upp igen. Och det har jag ju gjort nu. Jag tillsammans med ett supergäng har skrivit en jättebra låt nu, säger Mariette till Hänt.

Mariette Hansson om låtvalet i Melodifestivalen

Mariette förklarar även att hon i stunden känner sig rätt lugn och samtidigt väldigt taggad inför kapitel fyra i sin Melodifestival-resa.

– Det är superkul, men det är mycket jobb och jag tar det på allvar, säger hon och fortsätter förklara om sin nya låt:

– Lite mer attityd än tidigare, folk kommer kanske, förhoppningsvis, känna igen sig. Men det är ett litet annat spår än tidigare – men för mig känns det supernaturligt.

Artistens tidigare relationsbesked

Artistens kärleksliv kom på tapeten under Melodifestivalen 2018. Då spekulerades det om att Mariette hittat tillbaka till sin ungdomskärlek Alisa Jasarevic, 35, som hon var tillsammans med under sin medverkan i Idol 2009. Mariette dementerade då romansryktena med exet.

Men senare under sommaren samma år hintade Mariette om att hon hade träffat någon, men ville inte avslöja mer än så. Och i december kunde hon äntligen avslöja att flickvännen heter Amanda Oscarsson.

– Den känns jättebra, jag är jättekär, sa hon till Hänt under Svenska hjältargalan 2018 och fortsatte:

– Vi är så lika men samtidigt så olika, vi kompletterar verkligen varandra på ett fint sätt. Ett förhållande handlar ju om kärlek, tillit och allt härligt där emellan och en av nycklarna är nog att man inte är för lika. Känslan av att vi redan hittat en balans är helt underbar! säger en lycklig Mariette.

Det kryptiska kärlekssvaret

Men nu är det var snart ett helt år sedan Mariette pratade om relationen, och paret har hållit sig undan rampljuset. Därför var Hänt tvungna att fråga hur det egentligen går med kärleken under pressreleasen för 2020 Melodifestivalen artister.

– Det går bra och jag älskar livet, skrattar hon.

Och Hänt undrar då om det är singel-livet eller sambo-livet som hon älskar, varpå hon svarar aningen kryptiskt:

– Jag älskar livet bara just nu, och det är härligt, säger hon.

2020 års Mello kickar igång lördag 1 februari med en deltävling i Linköping. Därefter fortsätter turnén till Göteborg 8 februari, Luleå 15 februari och Malmö 22 februari. Andra chansen äger rum 29 februari i Eskilstuna och därefter blir det final i Friends arena i Solna utanför Stockholm 7 mars. Programledare för turnén är Lina Hedlund, 41, Linnea Henriksson 33, och David Sundin, 43.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Ekstömer/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN