Mariette Hansson berättar om kampen för att bli gravid: “Läskigt”

Mariette Hansson S

Mariette Hansson och fästmön Isabelle Grönqvist väntar sitt första barn tillsammans.
Men vägen dit har inte varit enkel.
Nu berättar artisten om kampen för att bli gravid.

Sandras barnbesked med Isaya – från Älskar, älskar inte
Slå på ljud

Mariette Hansson, 38, kanske mer känd under artistnamnet Mariette, är en svensk artist som slog igenom i Idol 2009. Sedan dess har hon deltagit i Melodifestivalen fyra gånger varpå senaste gången var 2020.

För drygt ett år sedan träffade Mariette sin nuvarande fästmö Isabelle Grönqvist, 32. Isabelle är chefsdesigner och fotograf och har även en dotter sedan tidigare. Samma år som Mariette och Isabelle träffades förlovade de sig och nu väntar de sitt första gemensamma barn ihop.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Mariette Hansson och Isabelle Grönqvist blev gravida genom IVF-behandling

Paret blev gravida genom IVF-behandling och för Aftonbladet har Mariette och Isabelle berättat att de vill vara öppna med sin resa då de tycker att det finns en stor okunskap i ämnet, trots att så många par väljer att gå den vägen.

– Vi upplever att det finns mycket okunskap i ämnet. Är vi fler som kan prata om våra erfarenheter så kan fler också få hjälp, sa de då.

Tidigare avslöjade Mariette även vilket kön bebisen i magen har. Det var till en bild på Instagram som hon skrev:

”Tänk att vi ska få en liten pojke”.

Mariettes ärliga ord om kampen för att bli gravid

Men att gå igenom en IVF-behandlingen är inte helt enkelt. Behandlingen går ut på att ägg plockas ut och befruktas utanför kroppen, vilket blir ett embryo. Några dagar efter befruktningen sätter läkaren in embryot i livmodern där det förhoppningsvis fortsätter att sitta fast för att sedan utvecklas till ett barn. Men men kan även behöva ta sprutor som blockerar kroppens egna hormonsignaler samt sprutor som ska stimulera äggblåsorna att växa, och på Instagram skriver Mariette om just det.

Under en video där man ser artisten ta en spruta i magen samtidigt som deras hund Bosse står bredvid henne skriver hon:

”Jag tyckte det var lika läskigt varje gång jag skulle ta alla dessa sprutor. Fina Bosse stod alltid vid min sida när det var dags, vid exakt samma tidslag.”

LÄS OCKSÅ: Linn Hegdals nya barnbesked med pojkvännen Jacob Persson

LÄS OCKSÅ: Därför har Jon Henrik Fjällgren inte träffat dottern sedan födseln

FOTO: Mariette Hansson/Instagram, Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN