Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mariette förkrossad efter upptäckten – vädjar om hjälp: "Jävligt besviken"

15 jun, 2018 
AvAgnethe Alm
Mariette Hansson förtvivlad efter att musikvideon blev stulen.
”Allting är stulet”. Orden kom som en chock för Mariette Hansson efter den långa inspelningen av hennes nya musikvideo. Nu vädjar hon om att den försvunna videon ska lämnas tillbaka.
Annons

Artisten Mariette Hansson, 35, repade inför Diggiloo 2018 när telefonen plingade till. ”Ring mig” stod det i ett sms, skickat från hennes filmfotograf. När hon ringde upp fick hon veta att hennes nyinspelade musikvideo plötsligt var borta med vinden.

– Datorn och hårddiskarna, där musikvideon och allt innehåll låg, blev stulna på en restaurang. Vi skulle precis göra en backup och hade därför hårddiskarna i samma väska, säger Mariette till Hänt.

Fotografen skulle snabbt in och äta på en snabbmatsrestaurang i centrala Stockholm och hängde väskan på en stol. Han lämnade aldrig platsen, men plötsligt var väskan borta. När Mariette fick veta vad som hade hänt kunde hon först inte tro sina öron.

– Jag tänkte ”Va? Det kan ju inte vara möjligt”. Efter det visste jag inte vad som var höger och vad som var vänster. Jag är inte dansant i vanliga fall, men jag var liksom helt väck. Så hela den dagen och dagen efter ställdes ju på sin kant.

Annons

Tanken var att musikvideon skulle släppas redan i dagarna, men den planen är nu körd, menar Mariette. Teamet har polisanmält händelsen och i nuläget försöker Mariette se om det finns någon möjlighet att filma om allting.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är sommar och folk har jättemycket att göra och är iväg. Så det blir ett pusslande. Jag tror och hoppas, men jag vet inte. Jag vill ju helst bara ha tillbaka de här hårddiskarna, även fast det är som att leta efter en nål i en höstack. Jag är villig att betala en stor hittelön.

Nu efterlyser Mariette musikvideon och vädjar om att få den tillbaka. Hon sörjer också en hångelscen som hon var extra nöjd med.

– Jag är såklart så förbannad att det finns människor som stjäl. Datorn kanske inte ens är i Sverige längre, man vet ju inte. Så det är klart att jag är jävligt besviken på att någon fan har stulit min första hångelvideo. Låt våra saker vara. Samtidigt vill jag vädja till denna människan som har stulit det att ge tillbaka innehållet.

Annons

 På Instagram berättade Mariette om frustrationen och möttes av pepp och kärlek från sina fans.

”På riktigt? Hur kan någon göra så? Jag förstår att du är ledsen. Kram till dig. Jag hoppas på ett mirakel”, skriver en.

”Det är fruktansvärt! Hoppas allting blir bra. Vi älskar dig och jag hoppas att du känner vårt stöd”, skriver en annan.

Kommentarerna har fått Mariette att försöka tro att det kanske finns en mening med allt.

– De är bäst, de verkar som att de verkligen kände med mig där. Min frustration och att jag var så förkrossad över det här. Det är jättebra stöd.

Foto: IBL

Annons