TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Serneholts beslut för tvillingarna oroade: "Varit galen"

23 nov, 2018 
AvStina Dahlgren
Marie Serneholt
Marie Serneholts beslut om hur hon skulle föda sina tvillingpojkar väckte en hel del reaktioner. ”Folk har tyckt att jag varit galen”, berättar hon.
Annons

Marie Serneholt, 35, och hennes pojkvän Fredric Palmqvist, 33, blev i september föräldrar till två små tvillingpojkar. De fick efter mycket om och men namnen Philip och Nicholas.

Både graviditeten och förlossningen var relativt lätt för Marie har hon tidigare sagt. På sin blogg berättar hon nu i detalj om förlossningen och svarar på läsarnas alla frågor. Många är nyfikna på hur det var att föda inte bara ett, utan två barn.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Det var 10 minuter mellan första och andra, så hann inte tänka så himla mycket – hade fullt upp om man säger så haha! När första kommit ut så var det bara att fokusera och ladda för att nästa lilla rackare skulle ut. Kände mig så jäkla stark och stolt efteråt.” skriver Marie.

Det är vanligt att man får göra kejsarsnitt när man väntar tvillingar, därför undrar många läsare över hur det var att föda två barn vaginalt. Marie säger att hon inte har något att jämföra med, men att hon upplever det som att förlossningen gick hur bra som helst.

Annons

”Jag var så extremt inställd och fokusera på att båda mina bebisar skulle ut så det var bara att köra.” skriver hon.

Beslutet om förlossningen oroade omgivningen

Den folkkära artisten och tv-profilen bestämde tidigt in i graviditeten att hon skulle föda vaginalt om hon hade möjlighet, men hennes beslut väckte en hel del reaktioner hos omgivningen.

”Det har känts som att alla runtomkring varit mer rädda och nervösa än vad jag själv varit. Folk har tyckt att jag varit galen som ens övervägt en vaginal förlossning. Men jag har inte låtit andras oro påverka mig. Och det är jag glad för.” avslutar Marie Serneholt.

Se fler bilder på Marie här:

FOTO: Instagram, IBL/Eero Hannukainen

Annons