TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Marie Serneholts ärliga ord om insikten efter förlossningen

27 nov, 2018 
Lina Arvidsson
Marie Serneholt om insikten efter förlossningen
Marie Serneholt och pojkvännen Fredric Palmqvist blev i september föräldrar till tvillingarna Philip och Nicholas. Nu berättar Marie Serneholt om hur imponerad hon är över vad kroppen klarar av – både en tvillinggraviditet och förlossning.
Annons

Marie Serneholt, 35 och kärleken Fredric Palmqvist, 33, blev i september föräldrar till tvillingpojkarna Philip och Nicholas.

Marie Serneholt och Fredric Palmqvist har haft ett år fullt av omställningar. Paret träffades under hösten förra året, bara några månader efter att Marie brutit upp från sin ex-pojkvän. De flyttade ihop och bara några månader senare, i slutet av mars, släppte de nyheten att de inte bara väntar ett barn – utan två.

Att vara gravid med tvillingar och sedan genomgå en förlossning är förstås en stor påfrestning för kroppen. Marie Serneholt har tidigare berättat om hur hon mår och hur kroppen läkt efter graviditeten.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I ett inlägg på sin blogg berättar nu Marie Serneholt hur imponerad hon är över hur kroppen fungerar.

Jag är helt förundrad över hur fantastisk kroppen är. Helt otroligt vad den kapabel till. Först och främst att bära två barn i magen, sedan föda dem och slutligen att återhämta sig på det sättet den gjort. Jag känner mig oändligt tacksam över allt den klarat av”, skriver Marie Serneholt på bloggen.

Annons

Hon skriver också att hon har återhämtat sig bra efter förlossningen, men att hon väljer att vänta med att börja träna igen. Just träningen är något som hon saknar och längtar efter att komma igång med igen. Efter graviditeten behöver kroppen stärkas.

Min rygg har fått kompensera för belastningen i magen under lång tid så den behöver sakta men säkert bli starkare. Ska jag vara ärlig så fattar jag inte att jag varit gravid med tvillingar när jag tittar på min kropp nu. Heja kroppen!” skriver hon.

I och med att Marie Serneholt väntade tvåäggstvillingar sattes hon igång i vecka 38. Förlossningen tog tolv och en halv timme. Tack vare att hon skrivit ett förlossningsbrev med önskemål inför sin förlossning visste de olika teamen på förlossningen hur hon ville ha det.

Jag försökte följa värkarna och verkligen gå in i mig själv och lyssna på kroppen och även lyssna på barnmorskorna och deras guidning när man skulle hålla och krysta. Jag tog lustgas till en början, men jag hade så extremt täta värkar, hade kanske 5-10 sek mellan varje värk och efter många timmars värkarbete så valde jag att ta epidural för att ha krafter kvar till krystvärkarna“, skriver Marie Serneholt.

FOTO: IBL, Instagram

Annons