Marie Picasso fick anorexia som 10-åring: "Jag åt inte och frös jämt"

Marie Picasso fick anorexia redan som 10-åring. "Jag hade några tuffa år."

Först tog hon efternamnet Picasso, men efter att ha blivit frisk från sin hjärntumör vill Marie kallas för Shanta Liora. Fast egentligen heter den 36-åriga forna Idol-vinnaren Lilly Marie Pettersson. Förvirrat? Ja, en aning. I podcasten Värvet berättar Marie som numera kallar sig för Shanta Liora, om anorexian hon drabbades av som 10-åring.

– Jag gick ner väldigt mycket i vikt. Jag åt inte och frös jämt, säger hon och förklarar beteendet med att hon ville ha kontroll.

– Jag kunde känna när jag inte hade ätit att jag hade koll på läget och kunde kontrollera det. Vilket var helt stört.

Shanta tror att de höga kraven hon ställde på sig själv ledde till sjukdomen. Foto: IBL

Shanta tror att de höga kraven hon ställde på sig själv ledde till sjukdomen. Foto: IBL

Hon vet inte riktigt varför hon drabbades av detta självskadebeteende, men tror att det kan bero på sina egna höga krav.

– Jag förstår inte heller det där. Jag har pratat med mamma om det där efteråt. Vad fasen var det som hände med mig att jag inte ville äta? Jag vet än idag inte varför. Men jag vet att jag har enormt höga krav på mig själv. Jag har det idag och jag hade det då också, säger hon och fortsätter:

– Man hade krav redan som barn på mig. Det kom inte från mina föräldrar. Det kom från mig själv. Jag hade några tuffa år.

Till slut fick hon träffa en skolkurator och fick diagnosen anorexia. Som 14-åring blev hon frisk och hon tror helt enkelt att hon växte ifrån problemen.

Andra gillar:

20 godisar som heter något helt annat än vad du trodde

14 saker du aldrig bör säga till en gravid kvinna

Häntbloggen ryter till: “Skärp dig, Chris O’Neill”

SENASTE NYTT!