LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Maria Montazami skakad av dödsfallet i familjen – talar ut om traumat

08 mar, 2024 
AvOla Lagerström
Maria Montazami är i stor sorg.
Familjens fyrbenta medlem har somnat in.
– Vi grät allihop. Till och med Kamran fällde tårar, säger Maria till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Maria Montazami bekräftar dotterns bebislycka: ”Jag ska vara den bästa mormor som finns”Brand logo
Maria Montazami bekräftar dotterns bebislycka: ”Jag ska vara den bästa mormor som finns”

Hemma hos Maria Montazami, 58, är stämningen vanligtvis på topp. Hon och maken Kamran, 62, sätter guldkant på tillvaron genom att göra romantiska utflykter i närområdet – och i dagarna blir makarna stolta ägare till en ny, fräsig lyxyacht.

För tillfället grumlas dock glädjen av en hjärtskärande förlust. Häromveckan drog nämligen deras älskade hund Molly sitt sista andetag. Några veckor tidigare hade den fyrfota vännen plötsligt insjuknat.

– Hon fick hjärtklappning, tappade i vikt och hade svårt att andas. I ungefär två veckor gick hon på medicin. Sedan gick det inte längre, berättar Maria som i det läget tvingades fatta det svåra men nödvändiga beslutet om avlivning.

Maria Montazamis sorg: ”Vi grät allihop”

Maria och sonen Nicolas, 25, var med på veterinärkliniken när den dödande injektionen fick sätta stopp för Mollys 12-åriga liv. Övriga familjemedlemmar fick följa förloppet över Facetime.

Annons

– Vi grät allihop. Till och med Kamran fällde tårar. Molly fick ligga i en liten kuvös. Jag fick sticka in handen och klappa henne. Allt hon tittade på var mig. Det var jättesorgligt! Hon var fin in i det sista med sin vita päls.

När Molly hade somnat in fick Maria och Nicolas välja en lämplig urna. Kroppen efter Molly ska nu kremeras.

– Vi ska ha askan här hemma, berättar Maria som noterat att familjens andra hund – Cooper – tagit förlusten hårt.

– Cooper förstår att hans kompis är borta. Nu ska vi göra allt för att han ska bli glad. Vi ska ta med honom på roliga saker, fortsätter Maria som aldrig kommer att glömma den älskade vovven.

– Det är så förskräckligt att förlora ett husdjur. Fy vad hemskt, men minnet av Molly får leva vidare. Hon var perfekt från början till slut. Kul, sportig och glad. Jag är glad att hon fick leva ett långt och härligt liv!

”MOLLY. Min bästis och trogna vän har nu lämnat oss. Molly var riktigt poppis i vår familj. Hon hade mer attityd än vad jag har. Ugh det känns så jobbigt och tomt härhemma. Hon är så saknad. We love you so much Mopper, Mozzer, Mollcini! Have fun in dog heaven!”, skriver Maria på Instagram om sorgen.

FOTO: TT

Annons