Maria Montazamis nya livsförändring – efter läkarens ord

Maria Montazami om förändringen efter pausen.

På sin blogg delar Maria Montazami med sig om sin vardag utanför Svenska hollywoodfruar. Nu berättar hon att tagit beslutet att förändra sitt liv efter en längre paus som hon tagit.
”Härlig känsla”, skriver hon.

Maria Montazami, 53, syns just nu i årets säsong av av Svenska Hollywoodfruar på TV3. Den blonda svenskan är den enda av fruarna som varit med i alla säsonger av realityserien sedan det började sändas 2009. I programmet får tv-tittarna fått följa Marias liv med maken Kamran Montazami och barnen Sara, 28, Hanna, 25, Emma, 22, Nicholas, 21.

Med i årets säsong är också Gunilla Persson, 60, Elena Belle, 34, Åsa Vesterlund, 44,  och Siv Cotton, 47.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

I veckans avsnitt av Svenska Hollywoodfruar visade Maria Montazami upp en helt ny sida av sig själv. I programmet visade hon upp sin blonda frisyr – utan löshår.

– Idag tänker jag att bjuda på någonting som kanske nästan för er blir som en bakelse. Jag kommer faktiskt att ta av mitt hår. För håret blir ju gammalt också. Så idag ska jag ta av mig det här, allt slängs i soppåsen och imorgon får jag nylevererat hår, sa Maria Montazami i Svenska Hollywoodfruar och fortsatte:

– Jag tycker att den här frisyren är en del av mig. Jag har haft den här frisyren sedan jag skaffade extentions.

För maken Kamran blev Marias nya look en stor överraskning – men också en välkommen sådan.

– Vad har du gjort? Det ser jättebra ut, jag gillar det, sa Kamran i programmet.

Den nya, korta frisyren blev dock kortlivad. Rean dagen efter skulle nytt löshår sättas i.

Ännu en förändring

Nu har Maria Montazami gjort ännu en förändring i sitt liv. På sin blogg berättar hollywoodfrun att hon haft ett längre träningsuppehåll. Men nu är hon tillbaka på gymmet igen.

”Japp, första dagen på gymmet efter nästan en månads frånvaro. Härlig känsla att få arbeta musklerna lite. Nu blir det hårdträning tills jag är tillbaka i någorlunda fysik. Ska äta och dricka sunt under veckan och sedan festa till det lördag och söndag (ja med måtta såklart)”, skriver Maria Montazami på bloggen.

Hon fortsätter:

Jag har aldrig varit rädd för att jobba och är väldigt uthållig. Klagar väldigt sällan utan gör allt så snabbt själv men jag ska säga att så har det aldrig varit. Kommer ihåg hur mamma skottade snö och jag låg på sängen och lyssnade på musik (P1 eller P2), det ger mig lite dåligt samvete”, skriver hon.

Maria Montazamis beslut att lägga om sin kost och träning kommer bara veckor efter att hon fick beskedet att hon inte kommit in i klimakteriet, vilket hon tidigare befarat. I en videohälsning på sin blogg berättade hon om lättnaden efter provsvaren och läkarens ord.

– Mina hormoner är perfekta! Jag är varken i klimakteriet, jag är varken i förklimakteriet, utan jag är samma gamla Maria Montazami som jag har varit hittills, sa Maria Montazami i videon och fortsatte:

– Så jag är faktiskt friskförklarad, tro det eller ej! Och så här ser man ut när man är 53 år och friskförklarad.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT