TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Maria Mandelmann om traumat som barn: ”Har präglat mitt liv”

28 jun, 2018 
https://image.hant.se/image-4943955?imageId=4943955&width=1320&height=689
Hänt
Marie Mandelmann och Gustav Mandelmann från TV4-programmet Mandelmanns gård.
Självhushållande paret Marie och Gustav Mandelmann har gjort succé i TV4. Igår, i Sommar i P1, berättade Marie om barndomstraumat och om hennes och Gustavs kärlekshistoria.
Annons

Paret Mandelmann har egentligen inte tid att sommarprata konstaterar de i Sommar i P1 igår. Förutom att sköta om sin gård ska de vara med om tv-inspelningar av succéserien Mandelmanns gård i TV4, ta emot gäster, skriva böcker och förhoppningsvis hinna med att måla också.

– Att vi tackade ja till sommarprogrammet är ju egentligen vansinnigt, men det är ju så roligt, säger de i slutet av programmet.

Men Sommar i P1 börjar i ett mörkare spår. Marie Mandelmann, 54, berättar om hur hon som 8-åring mister sin lillasyster i en olycka ute på landet. Hon beskriver hur hon håller sin lillasyster hårt i handen. Hur systern sliter sig loss, springer iväg och blir påkörd av en bil som kommer i hög fart på den ensliga landsvägen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

En förlust som satt djupa spår.

– Det har präglat hela mitt liv, säger Marie Mandelmann.

Hon förklarar att traumat fick henne att ta sina livsval på allvar.

Annons

– Jag har sedan dess försökt att göra det jag verkligen vill göra.

Marie Mandelmann berättar om en barndom som trots familjetraumat var lycklig. En barndom som var nära naturen med strövtåg i markerna, svamp- och bärplockning och mete på bryggan.

Målmedvetenheten om att bara göra det ”hon verkligen ville göra” ledde vidare till en konstskola i Bohuslän. Där hängde avhoppade läkarstudenten Gustav Mandelmann, 53, vid ett staffli med en gitarr under armen.

Det tog två veckar sedan gick de och letade efter förlovningsringar tillsammans.

– Det gick väldigt fort. Men när man känner att man har träffat en rätta, då känner man det verkligen på sig, konstaterar Marie Mandelmann.

AV: Henrik Högström

FOTO: IBL, TV4

Artikeln publicerades först på Allers.

Annons