Maria Lundqvist, 53, förlovad med kärleken Kristoffer, 32

Efter sex år tillsammans. Nu planerar Maria Lundqvist och Kristoffer Lundström ett sensommarbröllop.

Skådespelerskan Maria Lundqvist, 53, gör just nu braksuccé med enmansföreställningen ”Shirley Valentine” på Maximteatern i Stockholm. Livet går som på räls och vid sin sida har hon pojkvännen Kristoffer Hellström, 32, som hon nu levt tillsammans ihop med i över sex år.

Maria skilde sig 2010 efter ett 24 år långt förhållande med exmaken Mikael Bengtsson, 59, som hon har fyra barn tillsammans med. Anledningen var enkel, kärleken tog slut.

När Maria så 2011 dök upp på galapremiären av ”Änglagård – tredje gången gillt” med 21 år yngre Kristoffer vid sin sida började olyckskorparna kraxa.

Men Maria var inte svarslös:

– De som tror att kärlek har att göra med ålder – det har det inte. Det har att göra med kemi, humor och hur man förhåller sig till varandra, har hon sagt i ”Malou efter 10”.

Nu kan Hänt avslöja att kärleken håller i sig och är starkare än någonsin. På förhandsvisningen av Viaplays nya svenska tv-serie ”Veni, Vidi, Vici” kom paret tillsammans och på åtminstone Kristoffers finger satt en rejäl ring på ringfingret. Han bekräftade våra misstankar:

– Vi förlovade oss för ett tag sedan, säger Kristoffer och ser lycklig ut.

Han avslöjar också att bröllop är planerat, men han vill inte avslöja exakta detaljer och svävar lite på svaret.

– Vi gifter oss i år, det blir på sensommaren.

Maria och Kristoffer är ett levande bevis på att ålder bara är en siffra.

Härliga nyheter från ett par som fått utstå mycket skitsnack från sin omgivning. I nya numret av tidningen Året Runt ryter hon åter igen ifrån angående åldersskillnaden:

– Jag är så innerligt trött både på frågan och på att behöva förklara. För mig har åldern aldrig haft någon betydelse. Kärlek handlar inte om siffror, utan om var vi möter varandra mentalt, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Det är viktigt att man frågar sig var vi sätter våra gränser och hur vi ska våga tänja på dem. För tajta gränser när det gäller kärlek och andra mänskliga uttryck kan lätt skapa fördomar, rädslor och göra vårt liv mindre levande.

Men trots sin övertygelse har även Maria drabbats av tvivel och en insikt att det kan gå i stöpet på grund av att de är i olika faser i livet. Så pass att hon har funderat på det värsta tänkbara scenariot:

– Just därför tror jag att vår kärlek är så mycket starkare än vad jag har upplevt tidigare. För att jag måste vara beredd på att låta honom gå.

LÄS OCKSÅ: A Teens-Sara förlovad – då ska hon gifta sig med Chris

LÄS OCKSÅ: Per Holknekt blixtförlovad med hemliga kärleken Linda

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!