Maria Forsbloms ord om familjens lycka: ”Välkommen”

Maria Forsblom

På Instagram har Maria Forsblom postat en bild där hon håller i en liten bebis – vilket får följarna att jubla.
Programledaren har nämligen blivit moster.
”Välkommen till familjen”, skriver hon.

Maria Forsblom, 33, är en av de programledare som många börjar sin morgon med när de slår på tv:n. Sedan en längre tid tillbaka syns hon nämligen i TV4:s populära morgonprogram Nyhetsmorgon.

Maria och sambon Emil Hägglöf har idag två barn. Nyligen gick Maria ut med att släkten väntade tillökning, då hennes syster väntade barn.

Till en bild på sin systers gravidmage på Instagram skrev programledaren:

Älskade barn. Du är färdigbakad sen en vecka tillbaka. Moster längtar!”. 

Maria själv har dock inga planer på att bli gravid igen. I en intervju med Hänt i somras berättade hon nämligen att familjen kändes komplett, precis så som den ser ut nu.

– Jag tror att vi sätter punkt här för barnaskapandet. Vi är jättenöjda. Vi är så otroligt lyckliga och känner oss så privilegierade att vi har två barn som inte bara vi älskar, utan de älskar även varandra också. De går så bra ihop. Att föra in en tredje part i det här kan vara lite vanskligt, så vi håller nog kvar vid den här konstellationen tror jag, sa Maria då till Hänt.

Nya orden om familjelyckan

Nu har äntligen hennes systerbarn kommit till världen. Till en bild på sig själv och bebis skriver programledaren stolt:

”Tycker mig se en moster och en 5-dagars som trivs väldigt bra ihop! Välkommen till familjen”.

Till inlägget strömmar det in grattis-kommentarer till den nyblivna mamman och mostern.

Marias barnkamp

När programledaren för några år sedan bestämde att hon ville ha barn med sambon så fick hon ta medicin för att äggen skulle kunna utvecklas. Nu har paret två söner tillsammans genom läkarhjälp. Detta då programledaren inte hade det lätt att skaffa barn. Maria blev för flera år sedan diagnostiserades med PCOS – en kronisk hormonsjukdom som gör att man har för många äggblåsor på äggstockarna, och sällan eller aldrig har ägglossning. Detta gör att det blir väldigt svårt att skaffa barn, ibland även omöjligt.

– Min gynekolog sa att jag nog med största sannolikhet ändå skulle kunna bli gravid men att det skulle ta tid. Jag blev både lättad och rädd. Jag hade sjukvården på min sida och det upptäcktes tidigt. Men samtidigt väcktes flera tankar. Är det verkligen säkert att jag kommer kunna bli gravid. Eller kommer det uppstå komplikationer som gör att jag aldrig kommer kunna få barn? Det var verkligen både glädje och förtvivlan, har Maria Forsblom tidigare sagt till Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas kritik efter Maria Forsbloms uppmaning i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: TV4:s nya besked om Leif GW i Nyhetsmorgon

FOTO: TV4/TV4PLAY/INSTAGRAM