Maria Forsbloms erkännande om tuffa tiden på TV4

Maria Forsblom

Hon är en välkänd och omtyckt profil på TV4 och trivs bra på sin arbetsplats. Men nu berättar Maria Forsblom att det fanns en tid då hon var på väg att bli utbränd.

Det var ett tag sedan tittarna såg Maria Forsblom i TV4:s Nyhetsmorgon. Den populära programledaren har nämligen semester. Sommaren har hon tillbringat tillsammans med sin sambo Emil Hägglöf och barnen Matheo och Milian som hon bor ihop med på Ekerö utanför Stockholm.

De har varit tillsammans i ungefär 13 år, men har inte några planer på giftermål än så länge. Det berättade Maria Forsblom i en intervju med Hänt tidigare i somras.

– Någon gång blir det väl förlovning, fast vi har inte pratat om det, sade hon då och tillade:

– Jag vet ju att vi båda har en dröm om att det ska bli av. Men jag har verkligen ingen aning om när. Och det är ju lite spännande också, att man inte vet.

Maria Forsbloms framtidsplaner

Det verkar inte heller som att det blir några fler barn.

– Jag tror att vi sätter punkt här för ”barnaskapandet”, säger Maria till Hänt i intervjun och fortsätter:

– Vi är jättenöjda. Vi är så otroligt lyckliga och känner oss så privilegierade att vi har två barn som inte bara vi älskar, utan de älskar även varandra också. De går så bra ihop. Att föra in en tredje part i det här kan vara lite vanskligt, så vi håller nog kvar vid den här konstellationen tror jag.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Maria Forsblom att hon njuter till fullo av ledigheten, men att det också ska bli roligt att komma tillbaka till jobbet igen.

– Jag är inte rädd för att ha jobb- eller söndagsångest. Jag njuter nu och kommer tycka det är superkul när det drar i gång. Men man måste ju aktivera jobbhjärnan och förstå vad som har hänt i världen, säger hon till tidningen.

Tuffa tiden på TV4

Även om hon trivs bra på Nyhetsmorgon och TV4 fanns det en tid när det var på väg att bli lite för mycket arbete för Maria Forsblom. Det var när hon jobbade som nöjesreporter på kanalen och fick för mycket på sitt bord utan att riktigt märka det.

– Det var nog den mest intensiva jobbperioden jag haft. Detta var samtidigt som jag var nyexaminerad. Vi hade sändningar måndag-fredag. Jag var programledare, reporter, redaktör och researcher. Man skulle hinna med att göra så mycket, säger hon till Aftonbladet och tillägger:

– Det är ju självklart att man inte hinner göra allt det på åtta timmar. Jag blev inte jätteledsen när de sa att det skulle läggas ner. För jag hade inte hållit så länge till. Jag tänkte inte på att det kunde bli för mycket. Jag hade inte satt stopp, utan det var någon annan tvungen att göra.

Nu verkar det ändå som att sommaren gjort att Maria Forsblom kunnat andas ut och hämta ny energi till en spännande arbetshöst.

Bild: TV4, Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Senaste nytt