hänt exklusivt

Dystra beskedet om Maria Forsbloms program: ”Kommer inte tillbaka”

Maria Forsblom

TV4-profilen Maria Forsblom är en av programledarna på Nyhetsmorgon.
Men nu avslöjar hon att hennes tidigare program Secret song inte planerar för en andra säsong.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Maria Forsbloms framtidsbesked för Secret Song Sverige
0:41

Efter reklamen: Maria Forsbloms framtidsbesked för Secret Song Sverige

(0:41)

Slå på ljud

TV4:s Maria Forsblom, 36, har varit en del av Nyhetsmorgon-redaktionen många år.

Nyligen kunde Maria avslöja för Hänt att hon har ett nytt spännande projekt på gång tillsammans med TV4, och dessutom var hon i fjolår programledare för programmet Secret song.

Men blir det en till säsong av Marias program?

Maria Forsbloms Secret song får ingen till säsong – läggs på is

Secret song sändes för första gången på svensk tv i januari 2022. Där fick vi följa kända gäster när de genom sång blev hyllade av nära, kära, och av artister som de beundrar.

Genom Secret song debuterade Maria som programledare för sitt alldeles egna program, men för Hänt kan hon nu avslöja det abrupta slutet på den resan.

– Det kommer inte tillbaka nu, och inte vad jag vet men sen så återstår det att se, säger Maria och fortsätter:

– Jag kan inte så mycket om beställningen av program. Ibland känns det som att det kan gå jättefort men oftast finns det en planering väldigt långt fram i tiden.

Maria Forsblom om varför Secret song inte kommer tillbaka

Exakt varför programmet läggs ner vet inte Maria, och om det kommer komma tillbaka någon gång i framtiden eller inte är heller inte säkert.

– Jag kan inte exakt det juridiska men TV4 har ju köpt rättigheterna till det och då har vi rätt att spela in programmet men vi behöver inte. Sen vet jag inte hur länge vi har rättigheterna, om vi har köpt det för alltid eller om det bara gäller ett par år.

Planeringarna bakom Secret song ligger utanför Marias händer, som programledare tas inte hon in i diskussionerna förrän allt är klappat och klart. Därmed är det svårt för TV4-profilen att ge svar på mer djupgående detaljer.

– Jag har egentligen ingenting med den planeringen att göra, utan jag som programledare kopplas in när redaktionen är formad och vi börjar prata innehåll. Det är väldigt mycket som händer innan dess så jag vet faktiskt inte hur man tänker kring det.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN