LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marcus Noterius bryter tystnaden om kärleken – 12 år efter skilsmässan

12 jan, 2024 
AvOla Lagerström
Marcus Noterius
I tv-rutan utsätter han sig för diverse prövningar.
TV4-journalisten Marcus Noterius har skakat tass med Roger Moore, dömt fotbollsmatcher i 20 år – och chillar gärna i hemmets lugna vrå.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolin om pussbilden med Maria ForsblomBrand logo
Anna Brolin om pussbilden med Maria Forsblom

Hur står det till världens bästa Marcus?

– Läget är bra. Mycket jobb. Det rullar på. Tillvaron känns bra, tycker jag!

Under många år har du levt rövare i TV4 – dels som nyhetsreporter, dels som lustigkurre där du utsätter dig för diverse galenskaper. Vilket uppdrag har lett till mest blod, svett och tårar?

– Det var då jag testade på livet som pojkbandsartist. David Lindgren var med i A show larger than life, en uppsättning på Hamburger Börs. Jag var sjukt nervös, jag var faktiskt tvungen att fundera lite innan jag tackade ja. Först fick jag vara med i Nyhetsmorgon, i studion. Där blev det många skratt kring detta med mina fina kollegor Martin och Soraya. På kvällen fick jag uppträda på Hamburger Börs – inför fullsatt salong. Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv, men precis innan jag klev ut på scenen, sa jag till mig själv: ”Nu ska jag inte bli så sjukligt nervös att jag mår illa, nu ska jag försöka njuta av den här stunden”. Jag fick ett otroligt fint mottagande från publiken, det var en fantastisk upplevelse.

Annons

det här är marcus noterius

Namn: Marcus Noterius.

Ålder: 47.

Jag känner mig som: Tyvärr måste jag nog säga som 55. Jag har artros i knäna som jag kämpar med. Läkarna har sagt att det bara är operation som gäller, men läkarna säger också att ”du är lite för ung för att ha det här, så du får vänta med operation”. Jag får härda ut smärtan. Men man får ha perspektiv, det finns folk som har det värre. Det är bara att laga efter läge. Jag mår bra i övrigt.

Till stjärntecknet är jag: Vattuman.

Min familj består av: Två barn som är 18 och 20 år. Mor och far som bor i Östersund. Sedan är jag så himla tråkig med mitt kärleksliv, jag försöker hålla det lite privat... Någon integritet måste man få ha.

Det bästa med mig är att jag: Har en positiv livssyn. Jag är omtänksam, skulle jag säga, och rätt snäll i grunden.

Så bor jag: Lägenhet i Östersund.

I mina omgivningar finns det: En liten badsjö, en kyrka, en hälsocentral. Det finns också ett litet skog- och strövområde.

Jag blir på gott humör när jag: Får vara med mina barn. För tre, fyra veckor sedan fick jag med mig min dotter till Dublin. Vi var där över en weekend. Förutom barnen blir jag fantastisk glad över den uppskattning som jag får från tittarna. Det är fantastiskt!

Mitt bästa år hittills: 2003 och 2005 – då mina barn föddes. Jag har varit så otroligt mycket med barnen under deras uppväxt. Det är en stor del av den jag är.

Mitt sämsta år hittills: 2009. Jag separerade från barnens mamma. Samtidigt förlorade jag min bästa barndomsvän. Han gick bort.

Min nattsömn är: Si så där. Jag kan vakna ett par, tre gånger per natt. Sömnen skulle kunna vara lite bättre.

Min handstil är: Förskräcklig! Jag kan knappt läsa vad jag skrivit.

Jag ser fram emot: En resa till värmen!

Vilket kändismöte har etsat sig fast i ditt minne?

– För ett antal år sedan intervjuade jag Roger Moore. Han var i Göteborg för att inviga ett hotell. Då fick jag sitta ner med honom, någon timme, och göra en intervju... Han var otroligt trevlig och han ställde också väldigt mycket frågor till mig.

Annons

Hur var Roger?

– Otroligt trevlig! Han hade bra koll på både Sverige och Östersund. Då fick han ett extra plus i kanten, (skratt).

Ja, för du bor ju i Östersund, Marcus. Vad hittar du på där?

– Ja, du… Jag dömer fotboll på fritiden, jag är fotbollsdomare. Har dömt fotboll i 20 år. Tycker det är otroligt kul. Ibland får jag frågan om jag får mycket skäll. ”Nej, det får jag faktiskt inte”, brukar jag svara. Sedan är det härligt med närheten till fjällen. Det är bara en timme till Åre och Bydalen och Vemdalen. Där brukar jag vara.

Hur såg familjebilden ut när du var en liten knodd?

– Jag växte upp med mamma och mina två småsystrar. Min pappa bodde också i Östersund. Honom träffade jag kontinuerligt, men jag levde med mamma. Jag har två småsystrar på mammas sida och så har jag två till syskon på pappas sida – barn som han fick senare. En bror och en syster. Så jag har fyra syskon: tre systrar och en bror. Alla är yngre än mig, jag är äldst i skaran.

Annons

Vad jobbade dina päron som när du var liten?

– Mamma jobbade på en förskola. Även på BB. Pappa jobbade på en fabrik – en spånskivefabrik.

Var du klassens plugghäst?

– Nej, det var jag inte. Jag var klassens sportfåne.

Fotboll?

– Japp! Jag gillade idrott i stort, men fotboll var den stora grejen. I mellanstadiet hade man en målarbok. Det enda jag målade i den där boken var fotbollsplaner. Det enda. Inget annat. Bara fotbollsplaner. (skratt)

Gjorde du lumpen?

– Ja, jag var radarobservatör i flygvapnet. Satt framför radarn och följde flygplan...

Usch!

– Ja, jag var fruktansvärt uttråkad. Jag var inte alls sugen på att göra lumpen, för jag hade börjat skriva och jobbade på lokaltidningen i Östersund. Jag var på pliktverket, några dagar innan jag skulle rycka in, och bönade och bad: ”Snälla, kan jag få hoppa över det här, jag är inte sugen alls, jag har jobb”, sa jag. Men icke. Pliktverket stod på sig. Jag skulle in i det där…

Annons

Marcus Noterius om kärleken – kryptiska beskedet: ”Håller hemligt”

Visst var du hyfsat ung då du mötte kvinnan som du har barn med?

– Absolut, det var jag. Kan det ha varit 2001? Jag tror det. Strax efter millennieskiftet. På den tiden bodde jag i Stockholm och jobbade på Aftonbladet. Så var jag hem till Östersund en sommar. Träffade mamman till mina barn. Blev förälskad och flyttade hem till Östersund. På den vägen är det…

Kilar ni fortfarande stadigt, du och mamman till kidsen?

– Nej, men vi är väldigt bra vänner.

Finns det någon ny sötnos i ditt liv?

– Det kanske det gör, men det håller jag lite hemligt…

Hur ser det ut hemma hos dig?

– Ja, du… Det är ett ganska mycket ”medelhem” eller vad man ska säga. Soffbord. TV. Ganska nyligen renoverade jag kök och badrum. Jag är rätt nöjd. Har renoverat och fräschat upp, men är väldigt dålig på inredning. Jag brukar få hjälp av min dotter med det.

Är du händig?

Annons

– Nej, jag har tummen mitt i handen. Tyvärr. När man är man och bor i Norrland så ska man väl kunna snickra och hamra och skruva, men det är bland det värsta jag vet, (skratt).

Vad ska du hitta på när vi snackat klart?

– Då ska jag kila iväg till gymmet. Det ligger bara något stenkast bort, så det finns inga undanflykter. Idag har jag ett spinningpass inbokat, jag brukar köra spinning ett par dagar i veckan. Det är rätt jobbigt – innan man kommer iväg – men efteråt är det otroligt skönt.

Slutligen Marcus, vilken är den bästa stunden på din dag?

– Det är när jag haft en riktigt körig dag på jobbet och kommer hem och får sätta på mig mjukiskläderna – och chilla i soffan. Då mår jag som en kung!

FOTO: TV4

Annons