LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marcus Birro skapar hetsig debatt efter tweets om islam

05 nov, 2014 
AvAngelica Jaako Billenman
Efter separationen från hustrun Jonna har Marcus Birros Twitterkonto gått varmt. Nu har han upprört många med sina tweets om islam: "Allt du skrev var fel. Du demoniserar muslimer", svarar debattören Carolina Farraj.
Annons

För tre år sedan gifte sig Marcus Birro, 42, och Jonna Vanhatalo, 37, i Venedig. Nyligen berättade paret i sin egen podcast “Hemma hos Birro” att de bestämt sig för att separera.

_DSC8604
Jonna och Marcus gifte sig i Venedig för tre år sedan. Foto: Jonas Hessman

– Vi ska inte skilja oss. Vi kommer att fortsätta så gott det går att vara en familj under den här tiden och fortsätta dela på ansvaret för barn och allting annat, sa Marcus då till Expressen.

I en intervju i podcasten “Livshjulet” pratar han om förhoppningarna att kunna rädda äktenskapet:

– Jag hoppas och tror att vi kommer att klara det här. Kärleken finns kvar någonstans där inne.

Han säger också att han är väldigt svår att leva med:

– Jag är ingen enkel människa att leva med. Det inser jag. Jag pendlar i humör, jag arbetar mycket, berättar han och säger att han och Jonna nu går i terapi, fast på olika håll.

Annons

Men separationen har kickat igång åsiktsmaskineriet hos Birro igen. Det senaste dygnet har han lagt upp flera tweets om vad han tycker om islam.

birro

Tweetsen har nu skapat en hetsig debatt på det sociala nätverket:

Allt du skrev var fel. Du demoniserar muslimer och kallar det för gnäll när vi vill bekämpa hat mot muslimer ” menar skribenten och debattören Carolina Farraj.

Nu är du helt ute och cyklar. Dom idioter som krigar i islams namn är inte muslimer. Dom är idioter. Som du!! Pajas!!“, twittrar Omid Sulefani från Stockholm.

I ett mejl till tidningen GP förtydligar Marcus sina åsikter:

Det jag menade var att många slentrianmässigt använder sig av “religioner” i största allmänhet när det handlar om mord och terror i Guds namn. Meningen är att dra all tro, alla troende och alla religioner över en kam. När jag ser mig omkring i världen just nu (och tidsbegreppet är viktigt här) så ser jag att de flesta konflikter, om det så handlar om IS, kidnappade flickor eller andra terrorhandlingar, utförs i Islams namn. Det betyder inte att alla muslimer är terrorister. Verkligen inte.

Det betyder bara att islam, om också en perverterad version av islam, är den gemensamma nämnaren.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons