Marcus Birro och Jonna Vanhatalo separerar: "Vi ska försöka hitta tillbaka till varandra"

Genom åren har de tappat bort varandra. Nu flyttar Marcus Birro och Jonna Vanhatalo isär för att försöka rädda äktenskapet.

Efter över tio år tillsammans, varav tre år som gifta ser Marcus Birro, 42, och Jonna Vanhatalo, 38, över möjligheten att bli särbor. De har glidit ifrån varandra.

MISSA INTE: Därför blev Niclas Wahlgren dumpad av Laila Bagge: “Det är fruktansvärt”

– Vi har varit med om så oerhört mycket tillsammans. Jag har gått från misslyckad, pank missbrukare till nykter och relativt framgångsrik författare med eget bolag. Den resan har gjort mycket med både mig och Jonna och därför också med vår relation, berättar han för Hänt i Veckan.

Foto: Stella

Foto: Stella

Författaren som just nu är aktuell med ”Evangelium enligt Marcus” har pratat öppet om sitt tidigare alkoholmissbruk, men också att han i dag är nykter och går på AA-möten. Missbruket har dock påverkat relationen.

LÄS MER: Har Fredrik Reinfeldt ihop det med sin förra presschef?

– Jag är ju en beroendeperson och därför är Jonna en medberoende, vilket uppmärksammats så bra i ”Djävulsdansen” i SVT. Vi kämpar på. Jag vet att det varit svårt att leva med mig. Jag är ingen särskilt bra social varelse. Mauro Scocco har en fin sång som heter ”Jag saknar oss”. Lite så är det för oss. Det är verkligen inget dramatiskt, inget porslin som kastas, inga skrik eller smällande i dörrar.

LÄS MER: Ligger den gifta tv-stjärnan verkligen runt?

Än så länge bor de tillsammans som vanligt i lägenheten på Södermalm i Stockholm med sina barn Milo, 5, och Mimmi, 4. De ser dock över möjligheten att hitta ytterligare ett boende i kvarteret för att kunna avlasta varandra.

– Viljan och ambitionen är att fortsätta tillsammans, men tanken är att vi ska försöka bo isär en tid, för att på det sättet hitta tillbaka till varandra. Vi älskar varandra men vi har tappat bort oss.

SENASTE NYTT!