bäst i test

Marcus Berggren lägger ner – nu bekräftar han avhoppet: ”Tröttnar”

Marcus Berggren

Komikern Marcus Berggren har varit en av våra främsta komiker i tio års tid och har synts i program som Bäst i test.
Nu bekräftar han att han lägger karriären som ståupp komiker åt sidan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anis Don Demina om relationen till Babben Larsson – satsningen tillsammans
0:32

Efter reklamen: Anis Don Demina om relationen till Babben Larsson – satsningen tillsammans

(0:32)

Slå på ljud

Komikern Marcus Berggren, 32, är en av Sveriges mest omtyckta ståuppkomiker och rest genom hela landet för att framföra sina skämt. Förra året var han en del av den fasta panelen i det populära humor-programmet Bäst i test, tillsammans med Sussie Eriksson, Sofia Dalén och Anis don Demina.

Men nu kommer komikern med ett nytt besked om sin karriär.

Marcus Berggren slutar – nya beskedet om karriären

Det var i en intervju i Aftonbladet som komikern nyligen meddelade att han kommer lägga sig ståupp-karriär på hyllan, efter tio år. Han tycker nämligen att han tappat den passion och glöd han en gång kände för yrket, och anser därför att det är dags att sluta.

– Jag kan inte tvinga fram kreativiteten, den får komma till mig och nu känner jag att det inte kommer något sådant till mig längre, säger Marcus till Aftonbladet och fortsätter:

– Och sen tröttnar man så jävla mycket på sina egna skämt.

Han tilläger dock att om det påverkar hans personliga ekonomi allt för mycket kan han tänka sig att göra en comeback på scenen.

– Eller, om jag måste välja mellan Lyxfällan och stand-up, ja då kanske jag går tillbaka..., säger han.

Vidare fortsätter han berätta att tankarna om att lägga av kom under pandemin när branschen låg nere. Till skillnad från hans kollegor som fick panik av att inte kunna jobba, kunde Marcus njuta av tillvaron.

– Jag märkte att jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv. Det va så himla skönt att bara vara hemma, inga resdagar, bara vara med min familj.

Marcus Berggrens nya karriärsdrag

Att han slutar med standup betyder dock inte att han sitter och rullar tummarna, han har nämligen fullt upp med andra passioner. Han målar, skriver romaner, spelar in skivor och skriver diktsamlingar. Han har till och med dragit ihop sitt gamla rockband, Sjukt hus, där han är både gitarrist och sångare.

Om målet med musikkarriären är att bara ha kul eller att göra någonting större av det, vet Marcus inte ännu. Det får framtiden utvisa.

FOTO: Adam Ihse/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN