LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mänskliga Ken har nu blivit Barbie – så lever hon idag

05 aug, 2022 
André Färnsveden
Jessica Alves
Jessica Alves var tidigare känd som mänskliga Ken.
Men efter en operation i miljonbelopp har hon omvandlats till mänskliga Barbie.
Nu berättar hon om sitt missnöje.
Annons
Maria Montazami om att bli mormor – veckor efter dotterns bröllopBrand logo
Maria Montazami om att bli mormor – veckor efter dotterns bröllop

Jessica Alves, 39, är en braziliansk-brittisk tv-personlighet som tidigare spenderade över fem miljoner svenska kronor för att se operera sig som den manliga karaktären i Barbie-serien, ”Ken”. 2020 kom hon ut som transkvinna, hon delade en bild på Instagram för att berätta om nyheten.

”I dag, den femte januari 2020 föddes jag på nytt. Tack till alla som har stöttat mig genom den här övergången”, skrev hon på engelska översatt till svenska.

Det nya livet som ”Barbie”

Efter att ha kommit ut som bytte hon namn till Jessica och förra månaden genomgick hon sin 90:e operation. Hon gästade programmet This morning i Storbritannien och en av programledarn nämnde att Jessica såg ut som den "mänskliga Barbie", Jessica höll med och förklarade att det fanns liknelser man kunder dra till Barbie efter plastikoperationerna, som Expressen tidigare skrivit om.

Annons

– I ett tidigare liv kallades jag en mänsklig docka i 10 år. I verkligheten var operation efter operation för att bli kvinnan jag är i dag, säger hon i programmet enligt Liverpool Echo.

Vidare i programmet förklarar Jessica att hon nästan är nöjd med sin nya utseendeförändring men att det finns en grej hon skulle vilja ändra.

– Min näsa är förstörd, förklarar hon i programmet och menar att det är ”omöjligt” att hitta en kirurg som vill hjälpa henne att rätta till näsan.

Jessica har nu börjat tänka på framtiden och hoppas hitta någon att bilda en familj med, men hon tror inte att det blir lätt.

– Först måste jag hitta en friare och det är det svåra, säger Alves.

Nya bilden visar mänskliga Barbie

Jessica delade en bild på sig själv med det nya utseendet. Hon har en rosa klänning, en tiara och står inne i Barbie-förpackning loggan ovanför. Hon förklarar även hennes tolkning av seriefiguren ”Barbie”.

Barbie representerade alltid det faktum att en kvinna har val”, skriver hon under bilden.

Hon delar även en video där från Barbie-förpackningen med låten Barbie-Girl av Aqua spelandes i bakgrunden. I kommentarsfältet hyllas hon av sina följare.

Omg riktig barbiedocka”, skriver en följare.

Underbar docka”, skriver en annan.

Fin barbiedocka”, skriver en tredje.

FOTO: INSTAGRAM

Annons