LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Måns Zelmerlöws vin stoppas från försäljning – nu berättar han orsaken

06 apr, 2023 
Simon Lundh
Måns Zelmerlöw
Vid sidan av sitt artisteri och sina tv-framträdanden har Måns Zelmerlöw andra projekt på gång.
Men nu bekräftar han baklaget med ett av dem.
Hans vin MZ stoppas nämligen av Systembolaget.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren om misstanken till familj och vänner – under inspelningen av Masked SingerBrand logo
Pernilla Wahlgren om misstanken till familj och vänner – under inspelningen av Masked Singer

Måns Zelmerlöw, 36, har en gedigen karriär bakom sig. Förutom sin roll som programledare för bland annat Allsång på Skansen och Melodifestivalen. Har artisten även varit med och vunnit hela tävlingen 2015. Då gick han representera Sverige i Eurovision Song Contest. Sedan vet vi alla hur det gick där, när han och hans lilla ballonggubbe skopade hem Sveriges sjätte seger någonsin i tävlingen med låten Heroes.

Panelmedlem i nya säsongen av Masked Singer

Sedan något år tillbaka är Måns även fast medlem i panelen i TV4:s succéprogram Masked Singer. Ett format där Måns med sina kollegor och tittarna ska lista ut vilka kända personer som gömmer sig bakom rösten, masken och outfiten på scen. Programmet sänds som vanligt varje fredag på TV4 och TV4 Play vid 20:00. Trots att måns karriär verkar gå som på räls har han nu stött på ett hack i skivan.

Måns Zelmerlöws projekt stoppas

Nu har Måns drabbats av ett bakslag. Det handlar dock inte om hans medverkan i panelen i Masked Singer utan om hans egna rosévin som säljs. Vinet stoppas nu tillfälligt från att säljas av Systembolaget. Detta eftersom etiketterna på flaskorna har ett feltryck. Feltrycket är att alkoholhalten anges fel på flaskorna och bag-in boxarna.

Annons

Något som även Måns själv bekräftade på sin Instagram:

Tryckfelsnisse har varit framme helt enkelt”, skriver artisten på plattformen.

Blivit anmäld tidigare på vinreklam

Tyvärr för Måns del är det inte första gången han varit i blåsväder när det kommer till hans vin. Artisten har enligt nyhetsbyrån Siren tidigare anmälts till Konsumentverket av en kvinna som då ansåg att Måns hade marknadsfört alkoholhaltiga drycker på sin Instagram. Anmälaren ansåg att Måns hade många unga och barn bland sina följare och ansåg det opassande.

När det begav sig 2016 svarade Måns Zelmerlöws presskontakt Helene Wigren att hon inte kände till anmälan och förnekade att Måns skulle göra reklam för alkohol, något hon sa då:

– Nej, han har inga sådana samarbeten alls. Något som Aftonbladet då rapporterade om.

FOTO: TV4

Annons