Måns Zelmerlöws fina gest för sonen Albert

Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw sitter i karantän tillsammans med sin familj i Storbritannien.
Nu berättar han om hur han får dagarna att gå – och om saknaden efter släktingarna hemma i Sverige.
– Jag saknar dem väldigt mycket, säger han i Efter fem

Det var förra sommaren som den folkkäre artisten Måns Zelmerlöw, 33, gjorde slag i saken och gifte sig med sin Ciara Zelerlöw, 32, efter tre år tillsammans. Parets gemensamma son, Albert, var knappt ett år gammal då hans föräldrar valde att säga ja till varandra under en romantisk ceremoni.

Sedan tidigare har Ciara även sonen Archie, 5, och tillsammans bor familjen i en villa strax utanför London.

Normalt reser Måns ofta till Sverige för att sjunga och spela in ny musik. Men coronavirusets snabba spridning över Sverige och resten av världen har satt stopp för det. Efter att Storbritannien infört kraftiga restriktioner för sin invånare sitter Måns och hans familj i karantän.

– Det är sjätte veckan nu, säger Måns Zelmerlöw i Efter fem.

Strikta isoleringen

Det är via videolänk som Måns berättar för Efter fems programledare Tilde de Paula Eby om vad han gör för att underhålla sig under dagarna – då han inte får lämna huset mer än en gång i veckan när han ska handla mat. Förutom att ta god tid på sig vid frukostbordet och lyxa till det för hundarna med en extra lång promenad har Måns börjat med diverse hemmaprojekt.

Bland anat har han lagt ner hjärta och själ i att bygga en säng åt sonen Albert.

– Jag har varit rätt så produktiv faktiskt. Jag har byggt en säng åt min son Albert, sen blev det en hundmatningsstation och sen fick jag storhetsvansinne och byggde ett höjt trädäck. Det blev väldigt väldigt fint och imorgon ska jag börja på en pizzaugn, säger han i programmet.

Berättar om tuffa tiden

Men trots att Måns och familjen nu har kommit till en punkt där de faktiskt kan tycka att karantän-livet är lite mysigt medger artisten att vägen dit var svår.

– Jag har vant mig även om jag hade önskat att jag fick komma ut och lufta mig lite. Det är faktiskt ganska skönt. De första veckorna var det tufft eftersom jag verkligen ville jobba men nu har jag kommit in i det och det är ganska mysigt, säger Måns I Efter fem.