Artikeln innehåller reklamlänkar

Måns Zelmerlöws ärliga ord om första året med sonen

Måns Zelmerlöws ärliga ord om första tiden med sonen

Konstant sömnbrist och en längtan efter att åka ut och gigga. Nu berättar Måns Zelmerlöv om livet som småbarnspappa. ”Jag tycker att de första sju månaderna var rätt tråkiga om jag ska vara ärlig”, säger han i Nyhetsmorgon.
Måns Zelmerlöws ärliga ord om första tiden med sonen: ”Fruktansvärt jobbigt”
Slå på ljud

Artisten Måns Zelmerlöw, 33, och Ciara Janson, 32, träffades 2016 på en bröllopsmiddag där de hamnade bredvid varandra. Sedan dess har paret hunnit förlova sig och förra året fick de sitt första gemensamma barn, sonen Albert. Ciara Janson hade sedan innan sonen Archie, 3.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

”Välkommen till världen du perfekta lilla superhjälte. Eurovision 2038, nu kommer vi”, skrev Måns på Instagram när Albert föddes.

När Måns Zelmerlöw gästar TV4:s Nyhetsmorgon berättar han ärligt och öppet om den första tiden som småbarnspappa. I programmet framför han sin nya låt Grow up to be you, som han skrivit till sin son.

– Den handlar om att att han ska växa upp och bli sin egen och inte känna att han måste gå i mina fotspår. Göra sina egna val helt enkelt, säger han.

Första tiden med sonen var rätt tråkig

När programledaren Jenny Strömstedt, 46, frågar hur hans tid som pappaledig varit svarar artisten att det har varit rätt tufft.

– Det har varit väldigt, väldigt kul att ha barn men fruktansvärt jobbigt med, säger han.

Den största utmaningen för Måns Zelmerlöw har enligt honom själv varit sömnbristen.

– Det är nätterna och morgnarna. Jag är van vid att gå upp vid lunchtid normalt sett och så nu får jag inte göra det längre. Men som tur är har jag lärt mig ta en nap när han sover. Det gäller att hitta dynamik i jobb vs familjeliv, säger han i programmet.

Artisten berättar att de första månaderna av pappaledigheten var rätt sega, samtidigt som han längtade efter att komma ut på spelningar igen.

– Jag har ju varit halvt pappaledig under det här första året och då har jag verkligen saknat att komma ut och gigga. Även om det har varit fantastiskt 98 % av tiden att vara hemma så tyckte jag faktiskt att de första sju månaderna var rätt tråkiga om jag ska vara ärlig. Liksom innan man får kontakt på riktigt och kan kommunicera lite halvt i alla fall. Nu är det helt fantastiskt, säger han.

Gifter sig i Kroatien

Förutom pappalivet berättar Måns Zelmerlöw om bröllopsplanerna.

– Det blir i slutet av sommaren i Kroatien. Vi är lite för spontana jag och Ciara, vår framförhållning är noll, säger han.

Paret ska gifta sig på samma resort som Måns friade till Ciara under sommaren 2017, ön Vis i Kroatien. Artisten är rätt hemlighetsfull med detaljerna, förutom att han avslöjar att hans kusin ska vara best man och att de ska ha en “modern tårta”. Han berättar även att några svenska artistvänner kommer att framträda under kvällen.

–  Och jag vet att det kommer bli en sjuhelsikesfest, säger han.

FOTO: TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN