Måns Zelmerlöw efter homofobryktena: "Mamma hoppades jag var gay"

I Europa har ESC-aktuella Måns Zelmerlöw dragits med ett rykte om att han skulle vara homofob efter att han uttalat sig lite klumpigt i "Pluras kök". Nu dementerar han allt: "Jag är så långt ifrån homofob man kan komma", säger artisten till Expressen.

Den 21 maj ska Måns Zelmerlöw, 28, representera Sverige i Eurovision Song Contest i Wien. Inför tävlingen har han uppmärksammats ute i Europa och härom veckan undrade ett spanskt fan vad han tyckte om homosexuella. I europeisk press har ett rykte om att Måns skulle vara homofob blossat upp, vilket beror på ett uttalande han gjorde i “Pluras kök” för ett år sedan.

Under en middag började sällskapet i programmet att diskutera sexualitet:

– Det naturliga är ju att det är en man och kvinna som gör barn ihop. Och därmed får hela arten att fortplantas, sa Måns.

Sångerskan Miriam Bryant ifrågasatte hans uttalande och Måns fick svårt att krångla sig ur situationen. I Sverige har han länge varit en gayikon och bland annat lett QX-galan, så uttalandet upprörde såväl fans som RFSL-profiler. Efteråt var han mycket ångerfull:

– Det jag pratar om i programmet är biologi. Jag tycker att all form av kärlek är lika mycket värd. Däremot använder jag ett väldigt klumpigt ord som avvikelse där jag i stället borde ha sagt att det är mindre vanligt, sa han till Aftonbladet efter att programmet sänts.

Måns är som tur är inte orolig. Foto: IBL

Måns Zelmerlöw slår ifrån sig homofobryktena. Foto: IBL

Efter att det gamla tv-klippet blivit aktuellt igen vill han förtydliga var han står:

– Jag har aldrig haft någon crush på en kille och jag har heller aldrig varit ihop med någon man. Men jag är så långt från en homofob man kan komma, säger han till Expressen.

Hade Måns Zelmerlöw varit homosexuell hade han i vilket fall fått stöd hemifrån.

– Min mamma har alltid hoppats att jag var gay, avslöjar han.

– Jag tror att det handlade om att hon ville visa att det var hur okej som helst om jag var det. Min bästa polare på gymnasiet bodde i Malmö och vi gick i skolan i Lund så han slaggade ofta hemma hos oss. Då frågade ju mamma oss flera gånger om vi var ihop och om vi var homosexuella och poängterade att det var helt okej om vi var det. Det var fint.

Andra läser också:

15 saker bara du som är lantis känner igen

15 paniksituationer som bara du som närmar dig 30 förstår

20 solbrännor som framkallar fantomsmärtor

SENASTE NYTT!