Mandelmanns stora familjelycka

Mandelmanns gård

Det folkkära programmet Mandelmanns gård har kommit till sitt slut.
Men i den sista av avsnittet av programmet får vi möta inte mindre än två nya ansikten.

Sista avsnittet av årets Mandelmanns gård på TV4 har gått av stapeln och vilken resa det har varit. Under säsongens gång har vi fått följa Marie och Gustav Mandelmann i stor lycka när de skördat och tagit hand om djuren på gården Djupadal. Men tittarna har även fått en inblick i Gustavs djupa sorg då han berättar om saknaden efter sin  nyligen bortgångna mamma, Ann-Katrin.

– Jag känner mig jätteensam. Jag kunde alltid ringa henne, säger Gustav i programmet då.

Men i det avslutande programmet slås Gustav istället av stor familjelycka då hans båda systrar kommer för att besöka honom och hustrun Marie.

Tur i oturen

Det blir många kramar och en fin stund kring middagsbordet när familjen möts för att minnas sin mamma.

– Det är viktigt att vi samlas såhär ibland för att prata om hur det var, säger Gustav.

Till middag serverad det mat inspirerad av Egypten. Även det en gest för att hylla Ann-Katrin och syskonens pappa. Det var på 40-talet som mamma Ann-Katrin ensam tog tåg och båt för att ta sig till Egypten. När Gustav Mandelmann minns föräldrarnas historier om resan brister han ut i skratt.

– Det första hon gjorde var att åka ut till pyramiderna där hon fick solsting. Sen var det bara raka vägen till sjukhuset där hon träffade pappa, säger han och skattar:

– Om det inte vore för de där pyramiderna hade de aldrig träffats.

Rördes till tårar

Men minnesstunden är inte färdig där. Efter middagen har lillebror Gustav ytterligare en överraskning för sina storasystrar. Tillsammans med vita duvor tar de sig upp till ett av gårdens träd som kallas “det ensamma trädet”.

– Jag saknar henne som tusan, lilla morsan, säger Gustav med tårar i ögonen.

Även hustrun Marie uppskattade den fina stunden och rördes av de starka känslor som fanns hos Gustav och hans systrar.

– Han har blivit väldigt ompysslad över av sin mamma och syskon. Jag tror det är något lite speciellt över att vara sista barnet. Att släppa duvorna var som att släppa sorgen lös, säger hon i programmet.

Senaste nytt