Mandelmanns stoppas – berättar om tuffa beskedet

Gustav och Marie Mandelmans har blivit ett av Sveriges mest populära tv-par.
Nu har de ett riktigt tufft besked att ge.
”Det är med tungt hjärta som vi meddelar detta”, skriver de på Instagram.

Allt sedan 2017 har TV4-tittarna kunnat följa Gustav, 55, och Marie Mandelmann, 55, i omåttligt populära TV4-serien Mandelmanns gård. Där har vi fått ta del av parets liv på gården Djupadal i Österlen.

Programmet har hyllats av både tittare och recensenter. Och så sent som 2017 kammade Mandelmanns hem tre statyetter på Kristallengalan. Bland annat vann Gustav och Marie de prestigefyllda priserna för årets tv-program och årets tv-personligheter.

Vid sidan av sin färska tv-karriär driver paret populära turistmålet Mandelmanns trädgårdar där besökarna får ta del av deras vackra gård. Men coronavirusets spridning har lett till vissa konsekvenser.

Mandelmanns stöttas efter svåra beslutet

Nyligen gav Mandelmanns ett tungt besked till alla sina följare och fans.

”Vi kommer inte att ha öppet för besökare sommaren 2020. Det är med tungt hjärta som vi meddelar detta”, skriver de på instagram.

”Kanske blir det något enstaka evenemang, kanske inte. Vi tar en dag i taget tills vidare. Kärleksfulla hälsningar från familjen Mandelmann”.

Följarna stöttar dem nu i sitt beslut. I kommentarsfältet överröses Marie och Gustav med hjärtan.

”Det förstår jag. Ta hand om er, gården och alla djur”, skriver en följare.

En annan beskriver beslutet som förnuftgt.

”Kärleksfulla hälsningar tillbaka, ta väl hand om er så kanske ni istället kan förgylla sommaren 2021 för oss besökare”, kommenterar en följare.

Så påverkar coronaviruset Mandelmanns gård

I stället hoppas flera följare på att få se Gustav och Marie i tv och i en femte säsong av Mandelmanns gård. I april berättade paret att inspelningarna är i gång, men med vissa särskilda och framför allt strikta regler.

– Ja, vi är ju oroade som alla andra och vill ta vårt ansvar. Så vi har bestämt tillsammans med TV4 att ingen som känner sig det minsta sjuk ska komma hit. Detsamma gäller oss, att vi ställer in vid minsta tecken på sjukdom, sa Marie till tidningen Land.

FOTO: Nyhetsmorgon, TV4/TT