mandelmanns gård

Mandelmanns plockas bort – därför försvinner de från TV4

MANDELMANNS JUL

Julafton är bara några dagar bort och nu har det sista avsnittet av Mandelmanns jul sänts på TV4. Men, den folkkära succé-serien bestod bara av två avsnitt. Här är anledningen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marie Mandelmann avslöjar udda påsktraditionen med Gustav
0:38

Efter reklamen: Marie Mandelmann avslöjar udda påsktraditionen med Gustav

(0:38)

Slå på ljud

Serien om makarna Mandelmann och deras gård har slagit igenom stort bland svenska folket. I flera säsonger av serien Mandelmanns gård har vi fått se Gustav Mandelmann, 57, och Marie Mandelmann, 58, bjuda på massa härliga tips och tricks när det kommer till att vara en självförsörjande gård.

Programmet är så pass populärt att det även finns en jul-version. Det här året bjuder makarna Mandelmann på massa härliga jul-tips. Men denna gång är det inte från gården i Djupadal utan de befinner sig nämligen i Italien!

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Mandelmann om resan till Italien

Marie och Gustav har tidigare berättat om glädjen kring att programmet Mandelmanns jul flyttar från gården i Djupadal till sydligare breddgrader i Italien. Tittarna får givetvis även följa med på deras tågresa ner genom Europa.

Att det blev tåg ner till Italien var ingen slump för paret. När de reser så vill de ju självklart värna om miljön.

– Det var jättemysigt! Och vi reser ju inte så mycket, så när vi väl gör det vill vi göra det på ett hållbart sätt, berättade Marie i en intervju med Leva&Bo.

Att Mandelmanns jul blir lite annorlunda är ett faktum. Eftersom det skiljer sig stort från hur man firar i Sverige. Dessutom får de ju äta massa god italiensk julmat och lära sig hur tryffelhundar hittar den eftertraktade svampen.

Men när det kommer till Lucia passar paret på att fira på svenskt vis.

– Det har inte samma tradition att gå runt och sprida ljus, så vi fick lussa för dem. Men det roliga var att de kunde alla låtar, säger Marie.

Därför försvinner Mandelmanns jul

Nu har det sänts två avsnitt av programmet och nu försvinner det redan från tablån. Det var nämligen säsongsavslutning redan efter två veckor.

I ett mail till Hänt förklarar TV4 hur det ligger till.

”Mandelmanns jul kommer i två avsnitt i år. Förra året var det två avsnitt”, skriver kanalen.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN