LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Man stormade sändningen under ESC – brottades ner av vakter

12 maj, 2018 
Mitt under Eurovision Song Contest stormade en man in på scenen under Storbritanniens nummer och kuppade totalt. Han snodde artisten Suries mikrofon och brottades därefter ner av vakter för att tas där i från.
Annons

Ikväll går finalen av Eurovision Song Contest i Lissabon, och under sändningen hände precis något som inte får hända. Mitt under Storbritanniens framträdande hoppade en man upp på scenen – vilket inte var en del av numret. Den tävlande artisten Surie sjöng sin låt  ”Storm” när en man hoppar upp på scenen och snor mikrofonen av henne, vilket gjorde att artisten inte kunde sjunga vidare. Han brottades därefter ner från scen av vakter.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Mannen kallas tydligen för Jimmy Jump, heter egentligen Jaume Marquet Cot, och är känd för att han brukar storma andra stora tillställningar. Bland annat fotbollsmatcher.

– Obekräftade uppgifter om att det ska vara Jimmy Jump, säger Edward af Sillén i SVT.

Men om det faktiskt är den misstänkta personen som hoppat upp på scenen är ännu inte bekräftat.

Efter sabotaget fick Surie chansen att sjunga om sitt bidrag, men hon valde att tacka nej till att göra om det. Hon var nöjd med sitt nummer trots mannen som stormade scenen.

FOTO: SVT

Annons