Artikeln innehåller reklamlänkar

Mammans succéreaktion när Levengood kom ut som gay

Mammans succéreaktion när Levengood kom ut som gay

Mark Levengood talar ut om lyckan att vara homosexuell – och om att komma ut.

Mark Levengood, 53, sommarpratade i P1 om sitt liv som homosexuell. Han berättade att många genom åren frågat vad han själv tror är orsaken till hans läggning. Skämtsamt listade han sen tänkbara anledningar – som att han föddes på ett militärsjukhus i North Dakota, USA, helt omgiven av män – eller att hans mormor var säker på att han skulle bli flicka, och därför skickade en rosa filt till hans mor vilken hon bar ut honom i från sjukhuset. Mark är tacksam över att ha råkat bli gay.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

– Det har varit en källa till glädje och äventyr, och ibland svindlande skönhet… Att vara homo är ett skapelsens mirakel och jag är så himla glad att just jag blev utvald.

En annan sak Mark tar upp är hur det kändes att som 16-åring komma ut för sin mor:

– Sätt dig mamma, sa jag och så berättade jag. Hon satt tyst en stund. Hon tittade på mig, sedan ut genom fönstret och ner i sina händer.

Mark fortsätter:

– Efter en lång stund sa hon ”Ja, nog har man väl själv funderat på hur det skulle vara med en kvinna”. ”Va”, sa jag, ”Har du?” och mamma svarade ”Nej. Det har jag inte. Jag sa det bara för att vara vänlig. Det verkar vara ett… hrm… hiskeligt pillande”. Jag älskar min artiga försynta vänliga familj så fruktansvärt mycket, säger han i sommarpratet.

Sommar i P1 släpps som podd klockan 07.00 och sänds i P1 kl. 13.00. 

LÄS OCKSÅ: Levengood och Gardell attackerade på Ikea – hotades med kniv

LÄS OCKSÅ: Jonas Gardell avslöjar varför han är med i Melodifestivalen: ”Väldigt taskig”

FOTO: Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN