TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Malou von Sivers svåra barndom: "Det är ett djupt sår"

24 jul, 2016 
AvOla Brising
En hemsk barndom. Programledaren Malou von Sivers tvingades ärva faderns sår.
Annons

Malou von Sivers, 63, har i tio år lett den populära pratshowen “Malou efter tio” i TV4, där hon ofta tar upp känslosamma ämnen med kända och okända gäster. Då Malous “Sommar i P1” sändes söndagen den 10 juli berättade hon lika hjärtskärande om sitt eget liv.

Hennes barndom präglades av familjens tragedi. När Malous pappa föddes hade hennes farmor dött i barnsäng. Något som gjorde att farfadern riktade all ilska och sorg mot sin son, en pojke som aldrig accepterades av familjen utan försköts.

– Det är ett djupt sår som jag fått ärva och som följt mig genom livet, men samma sårbarhet har också format mig till den jag är på gott och ont, berättar Malou.

495-100991.jpg
Malou von Sivers är är gift och har tre barn med maken Sten Haage.

De första åren av hennes liv var programledaren pappas flicka. Sedan hände något. Han blev som förbytt, fick ständiga vredesutbrott och misshandlade barnen både fysiskt och psykiskt.

Annons

– Varför stängde du in oss i förrådet så att mamma inte skulle höra vad som pågick, bara för att vi inte ställt skorna intill varandra eller hängt upp jackorna ordentligt. När jag var liten trodde jag att alla barn fick stryk om de trampade på mattfransarna, råkade göra fotspår i det nykrattade gruset eller tappade en gaffel, säger Malou.

Innanför hemmets väggar härskade rädslan för den annars varma pappans plötsliga utbrott:

– Dina händer kom farande som vapen genom luften utan förvarning. Händer som luggade mig precis på det stället vid tinningarna där huden är som tunnast och därför gav en brännande smärta, händer som gav ärr, inte bara på kroppen utan också i själen men som också omslöt min fyraåriga hand när vi gick på promenad.

ab74968501.jpg
Under hela livet har Malou försökt bearbeta och förstå varför hennes far behandlade henne så illa som barn.

Efter föräldrarnas skilsmässa försvann han helt ur hennes liv. Malou försökte i vuxen ålder ta kontakt för att förstå hans handlingar, men han vägrade ända fram till att han låg på sin dödsbädd i höstas träffa henne. Nu kan Malou äntligen tala öppet om sin hemska barndom.

– Min pappa dog i slutet av hösten, vilket också gjorde att det gick att prata om det på ett annat sätt. Jag hade inte kunnat göra det, känner jag, om han hade levt. Det hade varit för svårt, förklarar Malou efter sommarpratet i Expressen.

ab78999904.jpg
Efter pappans död vågar programledaren äntligen prata öppet om allt det hemska som hände.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons