Malou von Sivers stora sorg efter vännen Michail Theodorakis död

Malou von Sivers sorg

För en kort tid sedan nåddes världen av det tråkiga beskedet att musikern Michail Theodorakis somnat in.
I ett inlägg på Instagram hyllar TV4-profilen, Malou von Sivers, nu sin vän och före detta granne.
Ännu en dörr i musikvärlden har stängts”, skriver hon.

Malou von Sivers, 68, har synts i tv-rutan i många år och blivit en av Sveriges mest legendariska programledare. Tillsammans med före detta kollegan Bengt Magnusson var hon med och startade upp TV4:s Nyhetsmorgon – som under 2021 firar hela 30 år.

Det har dock gått ett tag sedan Malou lämnade Nyhetsmorgon för att stå på ”egna ben”. Sedan några år tillbaka leder hon sitt egna aktualitetsprogram, Malou efter tio, där hon bjuder in spännande och aktuella gäster.

Och för några veckor sedan belönades hon med Kristallens hederspris under Kristallengalan.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Malou von Sivers hyllning till vännen

För en kort tid sedan nåddes Malou von Sivers av det tråkiga beskedet att den populära musikern Michail ”Mikis” Theodorakis somnat in. 1971 var den internationellt stjärnan dirigent för Radiosymfonikerna. Han blev 96 år gammal.

Michail Theodorakis var en person som Malou von Sivers kände mycket väl, och i ett inlägg på Instagram berättar hon nu om sorgen.

Det var januari 1974 och juntan hade fallit. Mikis Theodorakis hade under stort jubel återvänt från sin exil i Paris. Nu stod han klädd i svart och gav en oförglömlig konsert i Aten. Jag var där, 21 år gammal och glömmer det aldrig. Mikis dirigerade sin symfoniorkester och den stora kören framför hundratusentals greker som grät och sjöng med i texterna som varit förbjudna under diktaturen”, skriver tv-profilen.

PÅ TV Här är alla skådespelare i Deg på SVT

Vidare berättar Malou att Michail Theodorakis liknade en stor flaxande fågel Fenix när han dirigerade.

På varsin sida om honom stod hans favoritsångare. Maria Farandouri klädd i lång röd klänning som fladdrade i vinden. Hennes melankoliska djupa röst har inspirerat Mikis genom alla år. På andra sidan om honom stod Petrus Pandis”.

Malou von Sivers bodde granne med Michail i Aten

Malou berättar även om hur de blev grannar i Aten, hon och Mikis, och att hon ofta var hemma hos honom och sjöng när han satt vid pianot.

Nu är han borta, ännu en dörr i musikvärlden har stängts. Mikis Theodorakis lämnar ett stort tomrum efter sig, men den mäktiga musiken lever kvar”, skriver hon på sin Instagram.

LÄS OCKSÅ: Därför försvinner Malou efter tio – Malou von Sivers ord i direktsändning

LÄS OCKSÅ: Tittarna rasar efter uttalandet i Malou efter tio

FOTO: Michaela Hasanovic/EXP/TT, TV4

SENASTE NYTT!