LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malou von Sivers och maken Sten drabbade av covid-19

28 sep, 2020 
Malou von Sivers bryter tystnaden om tunga sjukdomsbeskedet med maken
Under våren drabbades både Malou von Sivers och hennes make Sten Haage av covid-19.
Nu berättar TV4-profilen om sitt mående och symptomen.
Annons
Jessica Almenäs om utbrändheten och framtidsplanernaBrand logo
Jessica Almenäs om utbrändheten och framtidsplanerna

Malou von Sivers, 67, är journalisten och programledaren som varit med ett bra tag. Hon har varit programledare på TV4:s Nyhetsmorgon men har sedan flera år tillbaka sitt eget program Malou efter tio. Det är en show som sänds på förmiddagarna efter Nyhetsmorgon där hon träffar gäster, kända som okända, som har något viktigt att berätta.

I somras extraknäckte Malou som programledare för Nyhetsmorgon, eftersom Malou efter tio hade en paus. Men det var bara en tillfällig paus – såklart drog det igång igen till hösten.

Malou och maken Sten Haage drabbades

I säsongspremiären av Malou efter tio avslöjar Malou von Sivers att hon har varit orolig över covid-19. Tankarna gick i högvarv om hur det skulle gå för henne, familjen och kollegorna. Nu berättar Malou för första gången att hon själv, och maken Sten Haage, drabbats av viruset.

– Jag och min man gick hem och isolerade oss på landet i karantän. Sedan började han bli väldigt trött och jag trodde det var pollenallergi, säger Malou von Sivers i Malou efter tio.

Annons

Hon berättar sedan om hur hon fick beskedet, att hon varit ute och joggat precis innan och då fick samtalet med orden:

– Håll i dig nu, ni båda har pågående corona, förklarar Malou att läkaren sagt i ett telefonsamtal.

Malou von Sivers hade alltså viruset i kroppen utan att känna några som helst symptom, till en början. Men sedan kom det smygande.

– Sen var det så att jag tappade lukt och smak, upptäckte jag faktiskt. Jag kände inte jasminen som doftade. Jag började prova chili och sådant där, tappade det, vilket kom tillbaka sedan, säger Malou i tv-programmet och fortsätter:

– Jag var ju lyckligt lottad då med de vaga symptomen. Eller ja, inga symptom första tiden.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer lyder att du ska hålla dig undan andra människor i två veckor om du blivit smittad av coronaviruset.

Malou von Sivers egna ord om tillfrisknandet

Malou berättar i tv-programmet att hon sedan tillfrisknat från sjukdomen och då gjorde ett test för att se att hon var säker.

Annons

– Vi gjorde det, och det var efter två-tre veckor. Då kunde man tydligt se att viruset var borta och antikroppar hade börjat utvecklas. Sen fick vi reda på senare att vi hade antikroppar, berättar programledaren.

Men nu verkar alltså Malou vara pigg och på benen helt och hållet igen, skönt. Slutet gott, allting gott!

FOTO: Michaela Hasanovic/TT, Fredrik Hessman/TT

Annons