Malou von Sivers om Fredrik Eklund – efter offentliga bråket

År 2011 hade tv-profilen Malou von Sivers och stjärnmäklaren Fredrik Eklund ett bråk i direktsänd tv.
I en intervju i Efter fem berättar programledaren nu hur deras relation ser ut i dag.
– Förbannade, säger hon.

Det är i samband med TV4:s 30-årsjubileum som Malou von Sivers gästar aktualitetsprogrammet Efter fem för att prata och se tillbaka på hennes karriär. Malou var nämligen med och startade kanalen och är därför en given gäst dagen till ära.

– På tisdag fyller TV4 30 år och vi räknar ned genom att uppmärksamma kanalens historia och återuppleva klassiska tv-ögonblick, och idag ska vi göra det tillsammans med Malou som faktiskt har varit med enda sedan starten, säger Anna Brolin när hon presenterar tv-profilen.

Under intervjun går de igenom stora händelser från Malous tid på kanalen, och pratar bland annat om när hon träffade Nelson Mandela precis innan han skulle avgå som president. Men något de också tar upp är Malous omtalade bråk med stjärnmäklaren Fredrik Eklund. 

Bråket med Fredrik

Det var för nio år sedan som Malou sattes inför en minst sagt speciell situation. Det var när Fredrik var där för att prata om sin framgångsrika karriär som mäklare som han också hade ett tv-team från USA med sig. Teamet var där för att filma inför hans nya tv-serie, men då han numera är bosatt i USA och därmed har en hel del amerikanska följare och fans ville han därför enbart prata engelska. Detta var inget som gick hem hos TV4, och efter att han envisats med att svara på engelska trots att Malou vid upprepade tillfällen bett honom att istället svara på svenska, var hon tillslut tvungen att säga till honom på skarpen.

– Nu får jag nog säga stopp där för vi har ju svenska tittare. Jag kan inte sitta och direktöversatta dig, säger hon då varpå Fredrik svarar:

– Jag tror svenskar förstår engelska. Nu har vi ändå tv-teamet här från USA.

Och till mångas förvåning forsätter då Fredrik att prata engelska, vilket gör Malou ännu mer upprörd.

– Det här är ett svenskt program vet du. Nu får du prata svenska, nu får du skärpa till dig. Jag får många i örat här som säger till mig, så dags för svenska. Nu är vi i Sverige, säger hon då.

Malou om deras relation i dag

Men i dag skrattar Malou när hon tillsammans med Anna ser tillbaka på klippet, och berättar sedan också att deras relation idag är väldigt bra.

– Nu är vi väldigt sams. Men han vågade inte komma på ett ganska långt tag för det var väldigt många som blev förbannade på honom, berättar hon innan hon fortsätter:

– Det här var precis innan han hade börjat sända sitt berömda program i USA där han har blivit så enormt känd, men han kom tillbaka sen och då ville han att vi skulle kramas och sådär. Han insåg att det där var nog inte så bra.

LÄS OCKSÅ: Då har Malou efter tio säsongspremiär efter uppehållet

LÄS OCKSÅ: TV4:s ord om Malou von Sivers efter skarpa kritiken

FOTO: TV4