TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Malin Stenbäcks ord efter kritiken mot Big Brother

29 mar, 2020 
Malin Stenbäck
Programledare Malin Stenbäck passade under söndagen på att påminna TV4-tittarna om att rösta i Big Brother.
Klippet avslutar hon sedan med en pik till tittarna som under säsongens gång har visat sitt missnöje över programmet.
Annons
House tour i Big Brother-huset 2020Brand logo
House tour i Big Brother-huset 2020

Cirka hälften av de 100 dagarna som Big Brother-deltagarna ska sitta inlåsta, har nu gått. Under tidens gång har vi fått se kärlek, vänskap och bråk uppstå, och flera av deltagare har röstats ut eller självmant valt att lämna.

Häromveckan avbröts plötsligen livesändningen som går att följa på Cmore, detta då produktionen valt att informera deltagarna om Coronaviruset. Reglerna, som vanligtvis är att deltagarna inte får informeras alls om sådant som händer utanför huset, bröts alltså i denna situation då TV4 valde att göra ett undantag. Efter detta meddelande även produktionen att det inte kommer att släppas in några fler deltagare i huset under säsongen.

Alla deltagare har fått information om Corona och vi har också beslutat att inte släppa in några nya deltagare i huset”, skrev Lina Berggrén, presschef för TV4 och C More i ett meddelande till Hänt.

Kritikstormarna på Instagram

Det är inte heller någon hemlighet att programmet har fått en hel del kritik under olika tillfällen av säsongen. Bland annat har TV4-tittarna påpekat att de inte tycker att det inte händer tillräckligt mycket i programmet detta år. På programmets Instagram-konto har flera kommentarer dykt upp gällande att produktionen borde anstränga sig mer för att skapa ett mer underhållande program.

Annons

”Alltså nu får Big Brother skärpa sig och anstränga sig lite mer för att göra BB roligare för tittarna samt för deltagarna. Va lite mer kreativa. Nu har snart halva tiden gått och ni har i princip inte kommit på något kul alls”, skrev exempelvis en person i en kommentar.

En annan sak som fått tittarna att vid flera tillfällen uttrycka sin ilska är då det stått mellan två deltagare som riskerat att lämna huset, men att sedan båda behållits. Exempelvis skedde detta nyligen då tittarna i en röstning fick välja om de ville ha Daniel Glasman, 37, eller Julia Löfgren, 29, kvar mest. Under röstningen fanns även ett tredje ytterligare alternativ – att ingen av dem skulle få lämna huset. När Big Brother sedan delade med sig av resultatet på Instagram strömmade det in missnöjda tittare.

Programledarens oväntade ord

Inför måndagens veckofinal har nu programledare Malin Stenbäck valt att göra en videohälsning till tittarna. I klippet förklarar Malin att tre av deltagarna i nuläget hänger löst men att de inför röstningen endast kommer att vara två deltagare som riskerar att lämna huset.

Annons

Vidare berättar Malin om den makt som TV4 nu vill ge till tittarna. Även denna gång innebär det att tittarna kan rösta kvar båda deltagarna så att ingen lämnar. Innan hon avslutar klippet pikar hon tittarna som tidigare visat sitt missnöje.

– Röstar man inte får man inte klaga sen, säger Malin.

Tittarnas missnöje efter beskedet

Under klippet har det återigen följarna uttryckt sitt missnöje och menar att denna så kallade möjlighet mer är en chans för TV4 att styra vilka deltagare som lämnar och inte.

Asså skojar ni? Klart som fan att en ska ut? Kommer sluta kolla om ni behåller kvar glasman en vecka till”, skriver en följare.

”Men alltså nej!! En ska ut.”, skriver en annan.

”Men vadå stanna kvar? Ska ingen ut från huset eller vad är detta för skit program??”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

Annons