Malin Olsson om skarpa kritiken mot SVT

Sommarlovs Malin Olsson om skarpa kritiken mot SVT – egna orden

Förra hösten var Malin Olsson inte blyg med att ge TV-branschen en och annan känga.
Nu öppnar hon upp om sina tankar angående hennes uttalanden.
– Jag tycker det är tråkigt, säger hon.

Malin Olsson, 38, är tv-profilen med många strängar på sin lya, och som kan titulera sig som både skönhetsdrottning, programledare och musiker. Som 19-åring vann hon nämligen den svenska skönhetstävlingen Fröken Sverige, för att senare ge sig in i tv-världen och leda underhållningsprogram för både vuxna och barn. Nu gör hon SVT:s succé Vem bor här, programmet där man får följa med till privatpersoners unika hem för att sedan gissa vilket hem som hör ihop med vem. Och det gör hon bra, för med sina ca 1,5 miljoner tittare blev programmet ett av det mest sedda för den här våren.

Men förra hösten fick SVT, tillsammans med många andra tv-kanaler, ta emot en rejäl känga från Malin. Nu talar hon ut om sina känslor angående hennes uttalanden nästan ett år senare.

Kritiken mot SVT förra hösten

Det var på sin instastory förra året som Malin delade med sig av sina känslor och tankar kring tv-branschen och deras beslut. Det hela började med att Kristian Luuk, 54, fick en ny talkshow, som skulle sändas under bästa sändningstid, och handlade om att hon helt enkelt hade tröttnat på att enbart se män i rutan. Bland de tv-kanaler hon riktade skarp kritik mot fanns även hennes egna arbetsgivare SVT.

”Here we go again…! Luuk får ny talkshow. Kommer säkert bli kanon… MEN kom igen var är brudarna????”, skrev hon, tillsammans med en bild på programledaren och hans sidekick Daniel Hallberg, 32.

Hon fortsatte sedan med att jämföra situationen med hennes skoltid.

“Bara killar/män som får vara lite sköna/roliga bakom ett skrivbord! Precis som i plugget!”, skriver hon och lyfter sedan fram en rad exempel på män som får tar plats på bästa sändningstid.

Bland hennes exempel fanns Fredrik Skavlan, 54, Filip Hammar, 45,  Fredrik Wikingsson, 47, och David Hellenius, 46.

“Det börjar bli pinsamt! Kom igen nu SVT, TV4, 3:an, Kanal 5 osv!!!”, uppmanade hon sedan.

Det här säger hon nu

När Aftonbladet kontaktar Malin nästan ett år efter den uttalade kritiken står hon fortfarande fast vid uttalandet.

– Jag har ändå fått göra fredags- och lördagsunderhållning på bästa sändningstid, men min reaktion gällde tv-shower där män sitter bakom ett skrivbord och håller låda, den kan jag verkligen stå fast vid. Jag tycker det är tråkigt att vi inte har kommit längre än så, förklarar hon för Aftonbladet.

Hon fortsätter.

– Nu är det tjejernas tur att få sitta bakom ett skrivbord, vara roliga och viktiga och hålla låda. Jag tycker det är för lite av det.

FOTO: TT

Senaste nytt