malin gramer

Malin Gramer bryter tystnaden om allvarliga sjukdomen: ”Svårt”

Malin Gramer.

Malin Gramer går igenom en svår period i livet.
Förra året sjukskrev hon sig på grund av en hjärnhinneinflammation.
Nu kommer hon med en ny uppdatering om sjukdomen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Laurell Jane Barker om flytten till Sverige – stödet från folket
0:29

Efter reklamen: Laurell Jane Barker om flytten till Sverige – stödet från folket

(0:29)

Slå på ljud

Malin Gramer, 44, har länge varit en omtyckt programledare och omtalad tv-personlighet. Hon har tidigare varit ständigt aktuell – men det förändrades under hösten 2022. Malin behövde nämligen sjukskriva sig efter att ha behövt åka in och ut till sjukhuset.

– Hej allihopa jag är sjuk, så jävla sjuk. Jag har åkt på något och jag vet inte riktigt vad det är. Men jag ska få sjukvård. Nu kommer jag åka hem till Sverige ikväll faktiskt och in på sjukhus så förhoppningsvis kommer jag må så himla bättre, sa hon i podden Mitt i livet.

Detta berodde på hjärnhinneinflammation som gjorde att hon helt enkelt inte orkade någonting och blev sängliggandes. I ett öppenhjärligt inlägg på Instagram bröt hon tystnaden om sjukdomen och tackade till alla som hörde av sig.

Tack snälla alla rara människor som hör av er och undrar hur jag mår. Jag blev sjuk för två veckor sedan och åkt in och ut på sjukhuset. Blev så dålig att jag var tvungen flyga hem till Sverige för att få vård här. Läkarna på Danderyd har nu fått fram att jag har hjärnhinneinflammation. Är helt orkeslös och sängliggandes och tar en dag i taget. Var rädda om er

Malin Gramer: ”Har gått på antidepressiva sedan december”

Det verkar inte heller som att det har blivit speciellt mycket bättre ännu. I podden Mitt i livet, som Malin driver med vännen Jessica Lasses berättar hon nu om sina möten med psykologen, och råden hon fått från läkaren.

– Vi pratade lite om min sjukskrivning, och hon tittade på mig och min psykiska ohälsa, säger hon och fortsätter:

– Jag började ju i december med antidepressiva, det har inte vi pratat om, och det är ju en efterföljd av hjärnhinneinflammation, man blir väldigt deprimerad när man ligger i hjärnhinneinflammation.

Poddkollegan frågar Malin om det var därför de rekommenderade antidepressiva.

– Det är på grund av hjärnhinneinflammationen, då var det som att någon lyfte på locket eller drog bort täcket eller vad man säger och helt plötsligt blev livet lite lättare, lite gladare och jag framförallt orkade lite mer saker och när man orkar mer så blir det roligare

Tunga bakslaget med familjen

Vidare berättar Malin att hon nyligen ökat sin dos men har svårt att avgöra om hon behöver mer eller om det bara handlar om att det är mycket som händer i livet just nu. Hon är nämligen mitt inne i en flyttperiod, och familjen har även drabbats av sjukdom i form av influensa.

– Det var lite det jag pratade om ifall jag mår bättre av det och sådär, men det är lite svårt att säga när man har varit i en flytt, i en superinfluensa som vi haft den här veckan, herregud vad sjuka vi har varit, jag har varit så sjuk. Jag har haft över 39 graders feber, jag brukar inte ha så hög feber, jag har frossat och varit så jävla dåliga och Calle har varit sjuk och överjobbat.

Det verkar åtminstone som att influensan är borta då Malin kan sitta och berätta om den tuffa tiden för kollegan.

Hänt har sökt Malin Gramer för en kommentar.

FOTO: Henrik Montgomery/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN