Malin Berghagens tårfyllda inlägg efter insikten

Malin Berghagen

Att Malin Berghagen är en väldigt andlig person har nog inte gått många förbi. Nu öppnar hon upp om en stark upplevelse som givit perspektiv på livet.
”Idag har jag börjat dagen med att gråta”, skriver hon.

Skådespelaren, sångaren och författaren Malin Berghagen har nu en härlig tillvaro i Järsvö i Hälsingland. Där har hon valt att tillbringa sina dagar under coronapandemin. Just nu håller hon enligt ett Instagraminlägg på att skriva sin nya bok, som ska handla om frihet.

”Tänker på sociala medier och hur vi vill ha rätten att få vara den vi vill vara och säga och tycka vad vi vill, älska och inte älska vem vi vill. Men hur vi ändå tydligen inte får säga och göra som vi vill. Så förvirrande!”, skriver hon.

”Jag förstod saker jag inte vetat om min födelse”

Ja, hon tänker ju mycket, Malin Berghagen. Nu har hon kommit till en stark insikt om sin födelse, vilket har öppnat tårkanalerna.

”Idag har jag börjat dagen med att gråta. Lyckotårar. För jag förstod saker jag inte vetat om min födelse”, skriver hon i ett inlägg på Instagram och berättar vidare om vad det är hon har förstått.

”Att jag kanske inte hade kunnat vara här. Allt jag inte hade fått uppleva om inte jag hade funnits. Livet blir så skört och så jävla vackert! Alla färger blir klarare och så rena. Kärleken till mina barn svämmar över och nästan gör det svårt att andas. För om inte jag funnits hade inte dom funnits”.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Insikten har fått Malin Berghagen att lägga om sitt liv, berättar hon.

”Empati och medkänsla om varje människas öde är just nu starkare än någonsin för mig. Och att jag känner att jag nu ska försöka leva varje dag som om den vore en gåva. Ännu mer än förut. En dag är den här resan över och nästa börjar. Precis som mormor alltid försökte få mig att förstå”.

Starka reaktioner från följarna

Hon skriver också om att vissa personer fokuserar mycket på det som är trasigt inom dem. Det menar Malin Berghagen bara en liten del av en människa.

”Du är HELA trädet. Du är HEL. Detta är ditt nya hel. Välkommen till ditt nya jag! Livet vänder inte tillbaka”, skriver hon och avslutar inlägget:

”Detta är mitt nya HEL som jag precis fött fram genom 54 år i livet. Vem har sagt att förlossningar är smärtfria! Men här är vi! Du och jag. Nu lever vi lite till tycker jag. Eller hur?”.

Hennes ord berör, det märks inte minst i kommentarsfältet där följarna reagerar starkt på orden.

”Underbara Malin, du kan skriva dom rätta orden. Jag har turen att hitta min kärlek nu 49 år gammal. Mannen i mitt liv, man får bara njuta och leva här och nu. Du inspirerar mig på så många plan”, skriver till exempel en person.

Och Malin Berghagen verkar inspirerar fler.

”Så underbart vackert skrivet! Banne mig, ja nu går vi och lever!”, skriver en annan följare.

”Det du skriver känns så helande och är vackert, helt med på det”, skriver en tredje.

Läs också: Kristin Kaspersen om svåra familjekampen med Malin Berghagen

Läs också: Malin Berghagen ryckte in – fixade husproblemet

Bild: Eero Hannukainen/TT, Magnus Sandberg/Aftonbladet