LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malin Berghagens tunga sorg efter dödsfallet: "Gör ont i hela mig"

11 jun, 2024 
AvElinor Hedgren
Hälsoprofilen Doktor Michael Mosley har tragiskt gått bort under sin semester på ön Symi i Grekland. Nu beskriver Malin Berghagen sorgen:
"Vi är många som kommer sakna dig".
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Allt du behöver veta för att dejta Johanna Lind Bagges singelson DanielBrand logo
Allt du behöver veta för att dejta Johanna Lind Bagges singelson Daniel

Malin Berghagen, 58, dotter till Lasse Berghagen och Barbro "Lill-Babs" Svensson, är en svensk skådespelare och sångare med en lång karriär inom tv, radio och teater bakom sig.

Hon har givit röst till flera populära filmkaraktärer som Sally i Bilar, Nakoma i Pocahontas och Pocahontas 2: Resan till en annan värld och Daphne i Scooby-Doo.

På senare tid fick hon upp intresset för yoga, och sedan några år tillbaka reser hon runt i Sverige och undervisar i yogaklasser. Dessutom driver hon en egen blogg på Måbra.

Hälsoprofilen hittades död – tog fel väg hem

I hennes senaste blogginlägg kan vi läsa ett långt och känslosamt inlägg om en stor förebild till henne som nyligen gick bort på ett tragiskt sätt – den engelske hälsoprofilen Doktor Michael Mosley.

Mosley hittades död på ön Symi i Grekland den 9 juni. Troligtvis hade han tagit fel väg på vägen hem från en lunch genom det karga bergsområdet på ön, där det dessutom var 30 grader varmt mitt på dagen.

Annons

"Att inspirera andra att välja kloka hälsosamma val i livet för att undvika sjukdom och döden. Och så dör han bara 67 år gammal av ett rent fysiskt vägval. Det är ju så lätt hänt hur klok vi än är. Det gör ont i hela mig!! Men det lär mig också något viktigt. Ta inte livet föregivet. Och var inte rädd för döden för den kommer när den kommer. Lev istället och gör det mesta utav livet medan du kan. Det gjorde Dr Mosley", skriver Malin på sin blogg.

Malin Berghagens.FOTO: Expressen

Malin Berghagens sorg efter dödsfallet: "Kommer sakna dig"

Malin skriver också att sedan Moleys bortgång har gjort att hon och mannen pratar mycket om hur skört livet är.

"Vi pratade om hur lätt det ändå är att göra felberäkningar eller av slentrian inte tänka oss för två gånger. Att ställa sig frågan " är det här verkligen en bra ide". Att se riskerna kontra erfarenheten och chanserna. För om vi inte gör det så är det lätt hänt att olyckan är framme. Och även om vi gör det så kan vad som helst hända då vi inte är direkt ensamma på en öde ö utan resten av världen springer här också", skriver hon.

"Bästa underbara fantastisk Dr Mosley du ville människan så väl. Vi är många som kommer sakna dig", avslutar hon blogginlägget med.

FOTO: EXPRESSEN

Annons